Petrotel Lukoil, OMV Petrom şi Eco Burn, amendate cu peste 400.000 lei pentru poluare, în 2015

Companiile Petrotel Lukoil, Lukoil Energy Gas, OMV Petrom şi Eco Burn au fost amendate în cursul anului 2015 de Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii de Mediu pentru poluarea aerului, valoarea sancţiunilor depăşind suma de 400.000 lei.

Potrivit unui raport al acestei instituţii transmis, luni, presei, în urma verificărilor efectuate SC Lukoil Energy Gas SRL a fost amendată de două ori cu câte 10.000 de lei pentru depăşirea valorilor limitei de emisii, în timp ce SC Petrotel Lukoil a primit o sancţiune de 15.000 de lei pentru valori ridicate ale emisiilor care au făcut ca în Ploieşti să se simtă „mirosuri dezagreabile”.

De asemenea, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii de Mediu a aplicat OMV Petrom-Petrobrazi două amenzi de 115.000 lei, unul dintre aspectele vizate fiind acela că nu au fost luate toate măsurile pentru evitarea emisiilor de fum în atmosferă.

Totodată, SC Eco Burn SRL Brazi, companie specializată în servicii ecologice de incinerare, a fost sancţionată cu 100.000 lei ca urmare a nerespectării prevederilor autorizaţiei integrate de mediu şi s-a propus suspendarea actului de reglementare, se arată în documentul citat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata