Pfizer va închide opt uzine şi va concedia 6.000 de angajaţi, în următorii cinci ani

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a anunţat marţi, 18 mai, că va reduce 6.000 de posturi (18 % din totalul angajaţilor) în următorii cinci ani, după închiderea a opt fabrici în Statele Unite şi Irlanda şi reducerea activităţii la alte şase uzine din Germania, Irlanda, Puerto Rico, Marea Britanie şi SUA, transmite Reuters.

Cel mai mare grup farmaceutic din lume a anunţat că va opri activitatea la opt fabrici din Irlanda, Puerto Rico şi Statele Unite până cel târziu în 2015 şi va reduce producţia la şase fabrici din aceste ţări, precum şi din Germania şi Marea Britanie.

Pfizer avea 40 de fabrici de manufacturare înainte de a achiziţiona în octombrie 2009 compania Wyeth, producătoare de vaccinuri şi produse biologice injectabile.

Uzinele afectate produc medicamente convenţionale, produse injectabile şi produse de îngrijire a sănătăţii. Pfizer va reduce activitatea acestor uzine în următoarele 18 luni, până la cinci ani, în funcţie de timpul necesar pentru transferarea producţiei.

Pfizer are la ora actuală 78 de uzine şi aproximativ 33.000 de angajaţi în lumea întreagă. Compania, cu sediul la New York, a anunţat în aprilie că va reduce 20.000 de posturi, în cadrul planului de preluare a companiei Wyeth.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata