„Poli Iaşi” îşi ascunde averea de ochii finanţiştilor

  • De mai bine de o săptămână, inspectorii Fiscului ieşean se află în plin control financiar-contabil la SC „Fotbal Club Politehnica Iaşi” SA, control cu dată de finalizare 30 octombrie 2009
  • Clubul condus de director executiv Sorin Boca trebuia luat la bani mărunţi încă din luna iunie, când ANAF a transmis tuturor unităţilor din subordine directiva de a verifica arieratele şi modalităţile de recuperare a datoriilor la bugetul de stat înregistrate de societăţile şi asociaţiile sportive din ţară.
  • „Poli Iaşi” a acumulat, până la data de 31 august 2009, nu mai puţin de 2,053 milioane RON datorii la bugetul statului, din care 1,2 milioane RON reprezintă debite restante, iar diferenţa accesoriile acumulate.
Patrimoniul şi conturile au fost golite ca înainte de invazia tătară

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul ne-au declarat că Boca a solicitat amânarea cu două luni a controlului, motivând că a fost programat fixat în perioada de concedii şi de suspendare a campionatului, când nu se poate sta la dispoziţia inspectorilor fiscali. Interesant de remarcat este că, între timp, în patrimoniul clubului nu a mai rămas nimic decât un autoturism „Toyota”, şi acesta primit, pe data de 26 septembrie, cu titlu de împrumut, de la Serviciul Regim Permise de Conducere.

Nu doar patrimoniul, ci şi conturile au fost golite mai ceva ca înainte de invaziile tătare, astfel încât, în ciuda popririlor instituite pe nu mai puţin de şapte conturi, suma recuperată de stat a rămas în continuare „zero”.

Conturile lui Dinamo, poprite pentru recuperarea datoriilor Politehnicii

Singura speranţă ca în conturile Clubului ieşean să intre o sumă semnificativă s-a năruit odată cu suspendarea transferului jucătorului Adrian Cristea.

În virtutea clauzelor din contractul de transfer a fotbalistului ieşean de la Politehnica Iaşi la Dinamo Bucureşti, clubul din dealul Copoului are dreptul să încaseze 50% din valoarea sumei de transfer la o a treia echipă. Drept urmare, Finanţele au potrit conturile Clubului Dinamo Bucureşti, în calitate de terţ al debitorului.
Astfel, cel puţin deocamdată, Finanţele controlează un datornic ce pare a fi lipsit total de resurse de recuperare a datoriilor.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata