Ponta: Dacia a devenit cel mai cunoscut brand industrial al României în cei 15 ani de parteneriat cu Renault

Ponta adaugă că prin Proiectul ‘Prima Mașină’ se dorește să se vină în completarea celorlalte programe guvernamentale — „Programul Rabla” și „Timbrul de mediu” — pentru a dezvolta locurile de muncă durabile și stabile în România, în special din industria auto autohtonă și din cea orizontală. „Mai mult, vor fi prevăzute de guvern măsuri pentru întărirea producției interne și în noul Cod fiscal. Acestea se vor baza pe principii noi europene privind reducerea gradului de poluare, capacitatea cilindrică, precum și anul de producție”, menționează premierul.

Ponta reamintește și măsurile dispuse la nivel guvernamental pentru finalizarea reabilitării DN 73 și centura care leagă acest drum de uzina Dacia după prima vizită pe care a efectuat-o în calitate de prim-ministru, la Mioveni.

„Pentru guvernul pe care îl conduc, pentru mine, indiferent de calitatea pe care o voi deține, Dacia reprezintă și va reprezenta un proiect industrial strategic fundamental pentru România. Pentru că, prin investițiile făcute, prin forța economică pe care o are, Dacia este vârful de lance al economiei românești. Pentru că Dacia a investit nu doar în infrastructură și logistică, ci și în specializarea oamenilor, în siguranța lor, în salarizarea lor și, mai ales, în domeniul cercetării și inovării, prin centrul de la Titu”, adaugă Ponta.

Premierul oferă asigurări în ceea ce privește realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu.

„Am susținut și vă asigur că voi susține, indiferent de poziția pe care o voi avea în statul român, construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, care se va face, indiferent de zvonuri, pentru că înțelegem că este vitală pentru competitivitatea uzinei din România și pentru că este o datorie a statului român de a fi partener pentru marii investitori. Știu foarte bine că este foarte important pentru România ca activitatea Dacia-Renault România să continue la un nivel ridicat. Viziunea mea este aceea că statul trebuie să susțină investitorii corecți, care vor să facă performanță, și să atragă alți investitori, pentru a genera locuri de muncă stabile și durabile și venituri la bugetul de stat”, subliniază Ponta.

El punctează și faptul că Dacia Duster pe care o folosește ca șef al Executivului l-a ajutat să ajungă în locuri greu accesibile, cum ar fi zonele afectate de inundații.

„Este o mașină robustă care se încăpățânează, la fel ca și românii, să cucerească toate obstacolele care se ivesc în cale. Vă promit că, în orice funcție publică voi fi, voi folosi și în continuare mașini Dacia, mașini românești performante! Vă mulțumesc tuturor și vă transmit, încă o dată, că sunt mândru și recunoscător conducerii grupului Renault, conducerii Dacia și, desigur, angajaților și partenerilor Dacia-Renault. Mi-aș dori ca modelul Dacia să fie preluat de fiecare angajat și de fiecare manager, indiferent cât de mare este firma sau compania pe care o conduce. Să preluăm efortul zilnic, profesionalismul și inteligența de a fi acolo unde ne dorim cu toții: în vârful domeniului nostru de activitate! La mulți ani!”, mai afirmă Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata