Ponta îl înlocuieşte pe Chiper de la MAI şi cere schimbarea şefului Romatsa

Premierul Victor Ponta a decis miercuri, 22 ianuarie, înlocuirea din funcţie a secretarului de stat în MAI Cătălin Chiper, solicitând totodată ministrului Transporturilor schimbarea directorului general al Romatsa şi a directorului de operaţiuni, urmând să ceară înscrierea pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a unui raport privind activitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Victor Ponta susţine că în cazul a trei instituţii – Ministerul de Interne, Romatsa şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale – lucrurile au funcţionat „inacceptabil de încet” în privinţa operaţiunilor desfăşurate ca urmare a accidentului aviatic de luni din Apuseni.

„Am constat, ca primă concluzie, în baza raportului întocmit de către vicepremierul Gabriel Oprea, că au existat în operaţiunea de căutare şi salvare a victimelor deficienţe inacceptabile. (…) În cadrul a trei instituţii importante, MAI, Romatsa şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet”, a spus Ponta la Palatul Victoria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata