Ponta: Veniturile din listarea Electrica vor fi folosite pentru infrastructura energetică dintre România şi Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, 2 iunie, că toate resursele financiare obținute din vânzarea acțiunilor companiei Electrica, care ar putea fi listată pe bursă efectiv la sfârșitul lunii iunie, vor fi folosite pentru a investi în infrastructura energetică ce conectează România de Republica Moldova.

„Am decis ca toate resursele financiare pe care le vom obține din IPO (ofertele publice inițiale — n.r.) nu le vom folosi direct pentru buget (…), ci vom lăsa toți banii companiei pentru a-i investi în infrastructura care conectează România cu Moldova. (…) Am decis ca o decizie politică să lăsăm banii companiei pentru a fi investiți pentru îmbunătățirea infrastructurii energetice care leagă România de Moldova, de Ucraina”, a spus Ponta la sesiunea plenară a programului Security in the Black Sea Region, organizată la Palatul Parlamentului.

Premierul a arătat că acesta este un gen de decizie politică pe care nu numai România ar trebui să-l ia.

„Poate chiar Uniunea Europeană va înțelege că acesta este momentul pentru a investi în infrastructura energetică”, a adăugat Ponta.

Listarea efectivă a Electrica ar putea să se realizeze la sfârșitul lunii iunie, subscrierea urmând să înceapă la jumătatea lunii viitoare, arată un comunicat al Departamentului pentru Energie remis, vineri.

‘Potrivit datelor înaintate de Direcția Generală Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat că, la jumătatea lunii iunie, va începe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectivă ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii iunie. Electrica intenționează să solicite admiterea acțiunilor la tranzacționare pe Piața Spot Reglementată a Bursei de Valori București și pentru ca GDR-urile să fie admise la listare în Lista Oficială a Autorității de Listare din Marea Britanie și la tranzacționare pe Bursa de Valori din Londra’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, Departamentul pentru Energie intenționează să facă din listarea Electrica cea mai mare listare care a avut loc vreodată pe Bursa de Valori București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata