Poşta Română pune la dispoziţia sinistraţiilor spaţii de cazare şi oferă sprijin pentru transportul şi distribuţia ajutoarelor

Compania Națională Poșta Română (CNPR) pune la dispoziția populației afectate de inundații spațiile de cazare dedicate angajaților, aflate în proximitatea zonelor sinistrate, în timp ce autoritățile județene sunt sprijinite în ceea ce privește transportul și distribuția ajutoarelor colectate la nivel local.

Potrivit unui comunicat al companiei remis vineri , managementul companiei a transmis autorităților locale din județele Timiș, Caraș-Severin, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt și Teleorman numărul spațiilor de cazare disponibile pentru sinistrați.

„Este vorba despre 27 de camere, cu 57 de paturi simple, și despre trei garsoniere, cu trei paturi duble. Spațiile de cazare sunt dotate cu grupuri sanitare și cu bucătării proprii. Acestea se află în municipiile Craiova, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin și Timișoara. Ele pot găzdui în această perioada critică familiile sau persoanele rămase fără adăpost”, se precizează în comunicat.

De asemenea, operatorul poștal va facilita distribuția eventualelor ajutoare, colectate de autorități la nivel local, prin intermediul mașinilor din parcul auto propriu. Aceste acțiuni se vor desfășura fără ca activitatea curentă a companiei să fie afectată.

‘Poșta Română dorește să dea exemplul personal al modului în care oamenii simpli, dar și companiile, fie ele publice sau private, trebuie să-și ajute semenii. Solidaritatea și voluntariatul stau la baza oricărei societăți avansate, indiferent de resursele ei financiare’, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al CNPR.

Poșta Română este lider pe piața serviciilor poștale în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei, și operează printr-o rețea de peste 5.600 de oficii poștale cu acoperire națională. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poștale și distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile bănești aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori și pensii militare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata