Poşta Română se află în negocieri avansate cu o instituţie bancară pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghişeu

Poșta Română se află în negocieri avansate cu o instituție bancară pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghișeu, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu.

„Avem o serie de contracte, în radar, ca prioritate, unul este pentru distribuirea cardurilor de sănătate, iar autoritatea contractantă este Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Suntem, de asemenea, într-un stadiu avansat în negocierea parteneriatului cu o entitate bancară pentru a lansa un portofoliu de servicii financiar-bancare la ghișeu. Va fi un portofoliu de servicii primare, simpliste, tipice pentru tipul de client care ne calcă pragul. Vom avea cont curent, carduri de credit, carduri de distribuire a pensiilor, împrumuturi mici și alte servicii financiar-bancare, care pot ajuta la creșterea nivelului de bancarizare al României. Sperăm ca în următoarele 30 de zile să ajungem la nominalizarea unei instituții financiare și împreună cu ei să demarăm procesul de lansare a portofoliului de servicii”, a precizat Petrescu.

Potrivit sursei citate, o altă zonă interesantă pentru companie este cea de brokeraj, precum și lansarea unui sistem de francizare a serviciilor poștale.

„Am lansat Poșta Româna Broker Asigurări. Suntem și aici într-un stadiu avansat. Am depus, în urmă cu 30 de zile, la ASF, documentația necesară avizării și am toată încrederea că Poșta Română poate deveni cel mai important broker de asigurări din România. Ne vom axa, în special, pe asigurările de tip obligatoriu. De asemenea, suntem tot într-un stadiu avansat de a lansa un sistem de francizare a serviciilor poștale. Discutăm cu o serie de retaileri din România în a deschide oficii poștale în magazine tip ‘convenience store’, de obicei ele se află în spatele magazinului, unde coabitează foarte bine serviciile de tip comercial cu serviciile poștale, de unde clienții își pot ridica pensiile sau retribuțiile sociale. Ne gândim să avem prima franciză operabilă în mediul urban în luna august”, a adăugat Alexandru Petrescu.

Șeful Poștei Române nu exclude extinderea în afara granițelor țării, existând un proiect în lucru, care presupune și „prezență poștală și în afara granițelor României”.

În ceea ce privește situația financiară a companiei, Petrescu estimează că Poșta Română va încheia anul 2014 cu un profit operațional consolidat, dar și cu servicii poștale mai bine orientate către clienți. Acesta nu exclude și o listare la bursă după finalizarea procesului de privatizare.

„Suntem în continuare pe profit operațional. Cred că vom termina anul 2014 cu un profit operațional consolidat, cu servicii poștale mai bine orientate către clienți și cu un parcurs de privatizare aproape de finalizare. (…) Este foarte probabil să ajungem și la o listare la bursă. În toate modelele de privatizare care au avut la bază tranzacții private, non-IPO, în cele din urmă listarea a fost modul optim de valorificare al investiției în companie. Așa că și listarea la bursă, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță se va întâmpla”, a adăugat șeful operatorului poștal.

Poșta Română este lider pe piața serviciilor poștale în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei, și operează printr-o rețea de 5.693 de unități poștale cu acoperire națională. Dintre acestea, 1.081 sunt unități informatizate. Compania este unul dintre cei mai importanți angajatori din economia românească, cu aproximativ 27.500 de salariați, oferind produse și servicii poștale și financiare tuturor clienților de pe teritoriul României. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poștale și distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile bănești aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori și pensii militare.

Statul român, prin MSI, deține 75% din acțiunile CNPR, iar restul de 25% sunt deținute de Fondul Proprietatea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata