Poşta Română simplifică modul de preluare a trimiterilor poştale

Trimiterile poştale cu o greutate mai mare de 500 grame pot fi predate, începând de luni, 25 ianuarie 2010, şi la altă adresă decât cea înscrisă în actele de identitate ale destinatarului, a anunţat Compania Naţională Poşta Română (CNPR).

În această situaţie, la predarea trimiterii poştale, destinatarul trebuie să prezinte un act de identitate valabil şi să furnizeze lucrătorului poştal următoarele date: seria actului de identitate, autoritatea emitentă, data eliberării, codul numeric personal şi adresa domiciliului stabil. În cazul trimiterilor poştale simple, cu greutate de până la 500 grame, acestea vor fi depuse la cutia poştală, conform datelor din adresa înscrisă pe plic.

Poşta Română este operatorul naţional în domeniul serviciilor poştale având, în prezent, 35.000 de angajaţi şi o reţea de peste 7.100 de oficii în toată ţară, din care 1.100 informatizate. Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi Fondul Proprietatea, cu 75 la sută, respectiv 25 la sută din capital.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata