Poşta Română va distribui aproape 14 milioane de carduri de sănătate pe un contract de 37,5 milioane de lei

Compania Națională Poșta Română (CNPR) și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, 5 septembrie, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel național, iar valoarea totală a contractului este de 37,5 milioane de lei pe o durată de patru ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Procesul de distribuire demarează în 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel național, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poșta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în rețeaua poștală.

‘Poșta Română se dovedește a fi cel mai important jucător pe piața liberalizată a serviciilor poștale, un partener de încredere pentru astfel de proiecte strategice. Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul național de servicii poștale marchează trecerea de la o politică de management de subzistență, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piață pierdută în ultimii 20 de ani’, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Poștei Române.

Potrivit comunicatului, cel mai important proiect strategic al CNAS va permite transparentizarea și eficientizarea modului în care sunt cheltuiți banii în sistemul asigurărilor de sănătate. Acordul-cadru dintre Poșta Română și CNAS a fost semnat, în prezența premierului României, Victor Ponta, și a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, de către directorul general Alexandru Petrescu și președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Poșta Română este lider pe piața serviciilor poștale din România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde de lei. Compania operează printr-o rețea de peste 5.600 de oficii poștale cu acoperire națională.

Anual, Poșta Română procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poștale și distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile bănești, aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori și pensii militare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata