Prahova: Evaziune de peste o sută de milioane de euro; administratorul Tehnologica Radion a fost reţinut

Două persoane au fost reținute, luni, 18 august, iar alte cinci au fost puse sub control judiciar, fiind cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești , opt persoane față de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani au fost conduse, luni, la sediul Parchetului, două dintre acestea, respectiv Berna Theodor , administrator la SC Tehnologica Radion SRL București și SC Teloxim Con SRL București, și Bujoreanu Florian, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL București, fiind reținute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

SC Tehnologica Radion SRL este implicată în dosarul în care Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcției generale infrastructură și servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, este cercetat de DNA pentru corupție.

Alte cinci persoane, de asemenea administratori de societăți comerciale, au fost puse sub control judiciar, acestea fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Conform sursei citate, cele opt persoane conduse la sediul Parchetului sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani constând în aceea că, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul estimat este în cuantum de 104.940.660 lei (23 milioane euro) rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală și de 353.089.030 lei (78,5 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, se mai arată în comunicatul Parchetului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata