Consiliul Concurenţei investighează preluarea Ozone de către Advent

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie privind posibila punere in practica a operatiunii de concentrare economica prin care grupul Advent a preluat unele active ale societatii Ozone Laboratories si unor afiliati ai acesteia, inainte de obtinerea autorizarii autoritatii de concurentei.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, in timpul acestei investigatii, inspectorii autoritatii de concurenta au realizat o serie de inspectii inopinate la sediile partilor implicate.
Este pentru prima oara când se foloseste acest instrument, numit inspectie inopinata, in cazul unei operatiuni de concentrare economica.

Însa, nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentare economica inainte de autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, Consiliul Concurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura ca agentii economici respecta aceste reguli”, a declarat presedintele Cons iliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Ozone Laboratories Pharma si Perpetuem Limited, societati apartinând grupului Advent, au notificat Consiliului Concurentei operatiunea de concentrare economica prin care au dobândit controlul asupra unor active apartinând companiei Ozone Laboratories si unor afiliati ai acesteia.

Conform dispozitiilor Legii Concurentei (nr. 21/1996), este interzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrare economica pâna la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei.

Pâna la obtinerea deciziei din partea autoritatii de concurenta, agentii economici implicati pot lua numai acele masuri care nu sunt ireversibile si care nu modifica definitiv structura pietei.

În România, grupul Advent mai controleaza producatorul de medicamente Labormed Pharma si distribuitorul acestuia, Labormed Pharma Trading, producatorul de vopsele Dufa Deutek si producatorul de caramizi Ceramica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata