Premierul Ponta a încurajat compania Halliburton să dezvolte investiţii în România

Premierul Victor Ponta a încurajat conducerea companiei Halliburton, unul dintre cei mai furnizori din lume din sectorul energetic, să dezvolte investiții în România, luând în considerare posibilele oportunități în producția de petrol din câmpurile mature și în operațiunile din zona românească a Mării Negre.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică , premierul Victor Ponta s-a întâlnit joi, 4 septembrie, la Palatul Victoria, cu președintele pentru Emisfera Estică al companiei Halliburton, Joe Rainey, la întâlnire fiind prezenți și ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, și președintele ANRM, Gheorghe Duțu.

„Primul-ministru a încurajat conducerea companiei, care are sediul dual în Statele Unite ale Americii și în Emiratele Arabe Unite, să dezvolte investiții în România, luând în considerare posibilele oportunități în producția de petrol din câmpurile mature și în operațiunile din zona românească a Mării Negre”, se afirmă în comunicat.

De asemenea, primul-ministru Victor Ponta a apreciat interesul manifestat de companie și a arătat că „ne dorim ca România să devină pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operațiuni regional pentru Europa de Sud Est și vecinătatea Estică. Compania Halliburton este binevenită în România și am aprecia ca aceasta să își diversifice activitățile aici, în industria petrolului și a gazelor”.

Potrivit sursei citate, președintele Rainey a exprimat interesul pentru cunoașterea evoluțiilor din sectorul energetic din România și a prezentat noile investiții ale Halliburton în țara noastră. „Halliburton se focalizează pe două domenii cu un mare potențial de creștere în România, sporirea producției din câmpurile petroliere mature și dezvoltarea de proiecte de mare adâncime în Marea Neagră. Reprezentanții Halliburton s-au interesat despre perspectivele diverselor ramuri ale industriei de petrol și gaze având în vedere specificul principalelor activități desfășurate de companie în plan global”, menționează comunicatul Guvernului.

Totodată, în timpul întâlnirii, premierul Ponta a solicitat implicarea expertizei locale din România în viitoarele operațiuni ce vor fi dezvoltate de companie, mai evidențiază sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata