Președintele Toshiba emite o declarație prudentă asupra ofertei private a CVC

Președintele consiliului de administrație al Toshiba Corp a emis vineri o declarație privind oferta recentă a CVC Capital Partners de a lua compania în privat, spunând că este nesolicitată și că un acord ar necesita diverse aprobări și finanțări antitrust.

„Această propunere inițială a CVC a fost complet nesolicitată și nu a fost inițiată de Toshiba”, a spus președintele consiliului Osamu Nagayama.
Toshiba are în vedere o ofertă de 20 miliarde USD de la firma de capital privat. Un acord ar ajuta la protejarea lui Toshiba și a directorului executiv Nobuaki Kurumatani, care s-a alăturat companiei de la CVC, pe fondul presiunii crescânde a acționarilor activiști.

Dar analiștii au avertizat, de asemenea, despre recenzii de reglementare dure, deoarece afacerea Toshiba include construirea de reactoare nucleare și baterii litiu-ion utilizate în submarinele militare.

Nagayama a spus că propunerea CVC este condiționată de finanțarea asistenței din partea co-investitorilor și a instituțiilor financiare.

„Ne așteptăm ca un astfel de proces de finanțare să necesite o cantitate substanțială de timp și să implice complexitate pentru analiză”, a spus el, adăugând că consiliul va revizui cu atenție propunerea.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata