Primele tablete iPad, puse în vânzare în SUA

19

Tableta informatică iPad, ultimul produs revoluţionar al Apple, a fost pus în vânzare sâmbătă (3 aprilie 2010) la ora 09.00 (13.00 GMT), pe coasta de est a Statelor Unite, şi circa 500 de clienţi au participat la lansarea de la Apple Store, de pe Fifth Avenue din New York, relatează agenţiile internaţionale de presă.

După o numărătoare inversă demnă de trecerea într-un nou an, magazinul şi-a deschis uşile clienţilor, care şi-au manifestat bucuria prin aplauze, sub ochii a numeroşi jurnalişti care au participat la eveniment. Un australian de 38 de ani venit la New York special pentru această ocazie a declarat: ‘Este foarte fin, magnific. Abia aştept să ajung cu el acasă şi să mă joc cu el’.

Foarte mulţi împătimiţi de gadgeturi au venit şi s-au aşezat la coadă în magazin cu 24 de ore înainte de punerea în vânzare a iPad. O femeie de 66 de ani, din Pittsburgh, Pennsylvania, a declarat că aşteaptă de vineri, de la 05.00 dimineaţa, împreună cu fiica şi nepoata sa lansarea tabletei Apple. ‘Erau extrem de nerăbdătoare să-şi cumpere un iPad’, a povestit ea.

Totuşi, agitaţia a fost vizibil mai scăzută în comparaţie cu aceea care s-a produs înainte de lansarea, în vara lui 2007, a lui iPhone, întrucât atunci pasionaţii au aşteptat cinci zile în faţa magazinului din New York pentru a fi siguri că-şi vor putea cumpăra unul.
Tableta iPod este vândută în magazinele Apple şi în unităţile lanţului de produse electronice Best Buy, pentru un preţ care oscilează între 499 şi 829 de dolari. Tot sâmbătă vor începe să fie livrate şi primele iPad-uri comandate pe internet.

Apple speră ca prin modelul iPad să reuşească acolo unde rivali precum Microsoft au eşuat, şi anume crearea unui succesor pentru un dispozitiv mai mare decât un telefon mobil şi cu dotări mai puţine decât un laptop.
Cu o diagonală de 9,7 inchi, iPad este capabil să navigheze pe internet, să ruleze jocuri video şi să citească cărţi digitale. În ciuda lipsei unei camere web incluse sau a suportului pentru programul Adobe Flash, designul atractiv, aplicaţiile captivante şi capacităţile multitouch vor compensa lipsa Adobe, cred specialiştii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata