Primul ascensor fără cablu din lume, prezentat de compania ThyssenKrupp – VIDEO

Primul ascensor fără cablu din lume, cu ajutorul căruia transportul clasic cu liftul se transformă într-un sistem de metrou vertical, a fost prezentat zilele trecute de compania ThyssenKrupp, după cum informează un comunicat de presă al acestei firme germane.

Principala calitate a noului sistem, numit MULTI, constă în acea că permite funcționarea mai multor cabine de ascensor prin aceeași casă liftului. În acest fel, spațiul ocupat de lifturi se poate reduce foarte mult, capacitatea de transport poate spori și se realizează economii la consumul de energie.

Cabinele se autopropulsează și se deplasează pe linii instalate sub forma unui circuit. Sistemul a fost dezvoltat pentru clădiri de înălțime medie și mare, iar prima unitate va intra în probe în 2016.

‘Mai multe cabine funcționând în același canal și care se deplasează atât în plan vertical, cât și orizontal vor face posibilă realizarea de clădiri cu înălțimi și forme deosebite’, menționează comunicatul, adăugând că în acest fel ‘arhitecții și constructorii vor avea la ‘posibilități pe care nu și le-au imaginat vreodată’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata