Primul pas spre ieşirea Minvest din afacerea aurului de la Roşia Montană

– Ministerul Economiei l-a înlocuit pe directorul Minvest, Daniel Andronache, din Consiliul de administraţie al Roşia Montană Gold Corporation, cu directorul de resurse minerale din cadrul ministerului, anunţă ziarul Bursa

Statul mută în afacerea aurului chiar înainte să finalizeze ancheta cu motivele neclare pentru care şi-a redus participaţia în proiectul Roşia Montană.
Reprezentantul Minvest în Consiliul de administraţie al RMGC, Daniel Andronache, a fost înlocuit recent din funcţie, însă motivele revocării rămân necunoscute.

Modificarea componenţei CA al Roşia Montană Gold Corporation a fost operată de Registrul Comerţului, acum o săptămână, în locul lui Daniel Andronache figurând acum Sorin Mihai Găman, director al Direcţiei de Resurse Minerale din Ministerul Economiei şi Comerţului. Sorin Mihai Găman revine practic ca reprezentant al statului în RMGC, după ce a mai ocupat poziţia de administrator timp de trei ani, între 2006 şi 2009. El a mai figurat şi în conducerea Minvest, dar şi în alte companii din subordinea Ministerului Economiei.

Adriean Videanu, ministrul economiei, a declarat, alaltăieri, într-un interviu acordat ziarului BURSA, că intenţionează să implice direct ministerul în compania Roşia Montană Gold Corporation ca să administreze mai bine participaţia statului în acest proiect: „Am ca obiectiv să studiem posibilitatea transferului acţiunilor deţinute de Minvest Deva la Roşia Montană Gold Corporation, compania de proiect direct în proprietatea Ministerului Economiei, ca să le gestionăm mai bine”.

Citește și
3 Comentarii
  1. valentin spune

    Mi se pare totusi o miscare buna. Practic se vrea stergerea unui intermediar. Astfel, banii pe care statul roman le poate incasa sunt mai usor de primit. Companiile de stat nu fac nimic altceva decat sa suga bani de la bugetul statului.

  2. Liliana spune

    Cam tarziu si schimbarea reprezentantului statului si ideea de a transfera actiunile la minister dar important este ca statul se intereseaza si pas cu pas proiectul pentru Rosia Montana va intra pe fagasul normal.

  3. Madalina spune

    hai sa nu mai legam toatre miscarile de evaluarea si ancheta in curs de desfasurare.Specialistii nostri au nevoie de incredere si timp de evaluare fara a li se atrage atentia in fiecare zi cu tot felul de nimicuri. Decizia nu o influenteaza astfel de miscar, ci se ia la nivel de CAT.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata