Primul SUV al celor de la Seat va fi construit într-o uzină Skoda din Cehia

Grupul auto german Volkswagen Group a decis să construiască primul model SUV al mărcii Seat într-o uzină Skoda din Cehia, în ideea de a profita de costurile mai reduse cu mâna de lucru, pentru a accelera relansarea diviziei sale spaniole, transmite Bloomberg.

‘Există o capacitate disponibilă la uzina de la Kvasiny (Cehia) și suntem bucuroși că o putem utiliza. Este o uzină foarte eficientă din punct de vedere al costurilor’, a declarat directorul Seat, Jurgen Stackmann.

Seat, divizia spaniolă a Volkswagen, a anunțat în luna martie a acestui an că intenționează să adauge un SUV la linia sa de modele, începând din 2016, în încercarea de a accesa un segment de piață care a crescut cu peste 40%, în ultimii cinci ani, în Europa.

‘Este foarte important pentru noi să fim prezenți pe segmentul SUV-urilor compacte’, a spus Stackmann.

Creșterea vânzărilor este vitală pentru restabilirea câștigurilor Seat. Această divizie nu a mai înregistrat profit din 2007, iar anul trecut a înregistrat pierderi de 152 milioane de euro, în condițiile în care livrările au crescut cu 11%, până la 355.000 de unități.

Uzina de la Kvasiny (Cehia) este locul unde Skoda asamblează SUV-ul său compact Yeti, precum și sedanul Skoda Superb și minivanul Roomster.

Potrivit datelor furnizate de Asociația Industriei Auto din Germania (VDA), în 2013, costurile cu mâna de lucru în Cehia erau de 11,50 euro pe oră, comparativ cu 26,66 euro în Spania și 48,40 euro în Germania.

Grupul Volkswagen și-a reiterat luna trecută sprijinul pentru Seat, eliminând îndoielile referitoare la viitorul acestei mărci.

‘Spania și Seat rămân elemente de bază ale strategiei noastre de creștere globală’, a declarat directorul general de la VW, Martin Winterkorn.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devanseze General Motors și Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata