Producătorul jocului Candy Crush vrea să-şi listeze acţiunile la NYSE

Compania irlandeză King Digital Entertainment, creatorul jocului video ‘Candy Crush Saga’, a anunţat, marţi, 18 februarie, că vrea să strângă 500 de milioane de dolari printr-o ofertă publică iniţială ce ar urma să se deruleze la bursa de la New York, transmite Reuters.

Compania a precizat că, în luna septembrie, a depus o cerere confidenţială la autoritatea bursieră americană (US Securities and Exchange Commission) pentru a-şi putea lista acţiunile ordinare la NYSE sub simbolul „KING”.

Firma nu precizează numărul de acţiuni pe care are de gând să-l ofere şi nici intervalul de preţ. Cu toate acestea, în documentaţia înaintată SEC, se menţionează că suma maximă pe care King Digital Entertainment speră să o obţină de pe urma ofertei publice iniţiale este de 500 de milioane de euro.

O listare la bursă ‘ne-ar da mai multă flexibilitate pentru a profita de oportunităţile strategice care vor apărea în viitor’, a explicat directorul general şi cofondatorul societăţii, Riccardo Zacconi.

King Digital Entertainment oferă peste 180 de jocuri în 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook şi pe site-ul său de Internet. Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descărcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, în 2012.

Popularitatea acestui joc a permis King Digital Entertainment să înregistreze venituri de peste 600 milioane de dolari în ultimul trimestru al anului trecut şi un profit net de aproximativ 160 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata