Profit net de 91 milioane lei în 2010 pentru Fondul Proprietatea, aprobat de AGA

Bugetul Fondului Proprietatea pentru anul 2010 a fost aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor miercuri (10 februarie 2010) cu un profit net de 91,16 milioane lei, potrivit participanţilor la AGA.

Conform documentului votat de AGA, veniturile din activitatea curentă se ridică la 154,6 milioane lei, iar cheltuielile din activitatea curentă la 57,6 milioane lei, pentru anul 2010. Suma alocată comisioanelor, onorariilor şi cotizaţiilor se cifrează la 312.000 lei, în 2010. Fondul Proprietatea a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate.

Statul a anunţat, la crearea Fondului, că îl va lista în cel mai scurt timp la BVB şi pe o piaţă internaţională, pentru ca acţionarii să îşi poată valorifica uşor titlurile cu care au fost despăgubiţi. Termenul de listare a fost amânat în mod repetat, ultimele intenţii indicând anul 2010. Premierul Emil Boc a anunţat recent că Guvernul a mandatat administrarea Fondului Proprietatea de către compania Franklin Templeton, în baza contractului renegociat.

Citește și
2 Comentarii
 1. stanescu iulian spune

  Actionar al Fondului Proprietatea, cu dosar depus in anul 2001 si in 9 ani, in regimul actual, care si-a propus/promis sa respecte drepturile, prin acordarea de despagubiri, celor deposedati abuziv de bunuri, de catre regimul comunist, nu am primit (printre foarte putinii, de altfel) decat actiuni, ca despagubire, ca sa ne uitam la ele!!!!!!!! sau eventual sa le vindem speculantilor dupa piata neagra, pe nimic!!!!!!!!!
  Cam asa arata dreptatea facuta de catre noul regim, in 9-10 ani de zile!

  Pana cand va mai bateti joc de noi, actionarii minoritari, persoane fizice? Cate termene pentru listarea Fondului mai dati? Pana acum v-ati rotit toti, de la toate partidele politice la conducerea acestuia, pe foarte multi bani; anuntati un profit mare al anului 2009, de ce nu se distribuie, macar, dividendele ce se cuvin acestor actionari, nu este suficient ca tergiversati intentionat aceasta listare la Bursa pentru a putea sa ne recuperam valoarea bunurilor confiscate de regimul comunist?!!!! Dar, acesta tagma mafiota apartinatoare noului regim, cel capitalist, nu, care se doreste a fi unul ce respecta dreptul la proprietate, a drepturilor omului si asa mai departe, pana cand ne mai minte si ne jecmaneste de drepturile noastre, domnule Presedinte, domnule Prim Ministru, pana cand continuati sa reprezentati aceasta clasa mafiota care a confiscat si confisca ce se mai poate din aceasta tara??????
  Ne simtim prizonieri, umiliti, furati in propria noastra tara in fata acestor rechini pe care ii sustineti, ii reprezentati.
  De ce la sedintele AGA ale Fondului nu sunt admisi reprezentantii presei????

  Mult prea multe de ce-uri si nici un fel de dreptate, decat o mare minciuna aplicata noua si un artificiu in ochii Europei din parte statului roman!

 2. romica spune

  am facut foarte mule demersuri pentru dispozitia de primar pentru a primi despagubiri pentru 6 apartamente vindute de stat care imi apartin atit de mult am fost plinbat de functionarii din primarie intrucit mam lasat pagubas si am introdus actiune in istanta ar trebui primarul oprescu sai mai ia de urechi pe functionarii acestia ca sau cam ingrasat stopind maldarele de dosare in primarie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata