Profitul Henkel AG s-a dublat în trimestrul doi din 2010

Profitul companiei germane Henkel AG, prezentă şi în România, aproape s-a dublat în trimestrul doi din 2010, iar compania germană a revizuit în creştere estimările privind rezultatele financiare din acest an datorită majorării vânzărilor, transmite Bloomberg.

În perioada aprilie-iunie 2010, profitul net al Henkel a crescut la 273 milioane de euro (361 milioane de dolari), de la 143 milioane de euro în perioada similară din 2009, analiştii estimând un profit de 262 milioane de euro. Veniturile companiei germane au urcat cu 11,6 la sută, la 3,89 miliarde de euro.

Compania Henkel România a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de circa 571 milioane lei (aproximativ 135 milioane euro).

Henkel este lider de piaţă în România cu opt mărci:

  • Pur (piaţa detergenţilor de vase),
  • Bref (odorizante de toaletă),
  • Clin (soluţii pentru geamuri),
  • Perwoll (pe segmentul detergenţilor speciali),
  • Taft (produse styling),
  • Ceresit ( adezivi pentru placări ceramice şi gleturi),
  • Thomsit (soluţii pentru pardoseli) şi
  • Loctite (adezivi şi tehnologii).

La începutul anului 2010, Henkel România a finalizat achiziţia terenului pentru cea de-a treia unitate de producţie pentru adezivi din România, în comuna Roznov, judeţul Neamţ.

În prezent, Henkel deţine în România două unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, în comuna Pantelimon şi a doua la Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Valoarea totală a investiţiilor Henkel în România, în capacităţi de producţie, depăşeşte valoarea de 30 milioane euro.

Odată cu relansarea sectorului construcţii, Henkel va confirma planurile de investiţii pentru cea de-a treia unitate de producţie din România.

Înfiinţată în 1994 ca filială a companiei Henkel Austria (devenită în 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel România are în prezent 500 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata