Profitul net al Băncii Transilvania a scăzut de 10 ori

Banca Transilvania a inregistrat, in primul semestru al acestui an, un profit net de 11,069 milioane lei, de 10 ori mai mic fata de cel raportat la finele lui iunie 2008, care s-a ridicat la 111,463 milioane lei, conform datelor financiare furnizate Bursei de Valori Bucuresti.

Profitul operational a crescut cu 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 148 milioane lei, la 232 milioane lei.

Referitor la venitul operational, acesta este de 571 milioane lei, la 30 iunie, mai mare cu 17% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Aceasta crestere a venitului operational a fost influentata in special de cresterea venitului din operatiuni financiare si a celor din dobânzi, conform unui comunicat al bancii.

“În primul semestru 2009 profitul operational BT a crescut cu 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezistam foarte bine acestui mediu economic plin de provocari, adaptându-ne strategia, directionând-o preponderent catre eficienta si spre optimizarea serviciilor.

Am actionat in sensul mentinerii unei stabilitati in relatiile cu clientii nostri, venind cu oferte dedicate, in momentele atipice pe care le parcurgem si focusându-ne puternic pe reducerea costurilor bancii.

Având in vedere evolutia BT si oportunitatile identificate in piata, suntem siguri ca banca va iesi mai puternica din aceasta perioada dificila pentru toti”, a afirmat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Conform datelor financiare la 30 iunie 2009, activele bilantiere ale Bancii Transilvania au ajuns la 19,289 miliarde lei, ceea ce inseamna o crestere cu 13% in decurs de 6 luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata