RAFO a iniţiat procedura de intrare în faliment

RAFO a depus la Tribunalul Bacău documentaţia cu privire la deschiderea procedurii de faliment, concomitent cu semnarea unui contract de vânzare a acţiunilor către o firmă austriacă, a declarat vineri, 13 mai, în exclusivitate  Ion Marian, consilier PR la firma profilată pe rafinarea ţiţeiului din Oneşti.

„Instanţa băcăuană urmează a se pronunţa cu privire la solicitarea iniţierii falimentului”, a precizat Ion Marian.

Potrivit acestuia, acţionarul majoritar, Petrochemical Holding, care are sediul la Viena, „a semnat joi un contract de cedare — vânzare de acţiuni către firma austriacă Andreas Capital GmbH”.

„Preluarea efectivă a acţiunilor RAFO va mai dura, urmând procedurile legale, dar o delegaţie a firmei austriece care a contractat preluarea pachetului de acţiuni a sosit la RAFO, unde, vineri, a şi început discuţii tehnico-economice cu cei trei membri ce compun managementul actual al RAFO”, a mai subliniat Ion Marian.

El a mai precizat că discuţiile respective se poartă în perspectiva sosirii săptămâna viitoare la rafinăria din Oneşti a noului proprietar, când va fi finalizat un program ce vizează repornirea parţială a unor instalaţii într-o primă de etapă de viitoare activitate de producţie.

De asemenea, cu acelaşi prilej urmează a fi clarificate cu reprezentanţi ai sindicatului de la RAFO „modul de rezolvare a problemelor salariale, stabilirea locurilor de muncă pentru perioada imediat următoare, dar şi în etapele următoare de reactivare a producţiei”, a mai indicat consilierul PR al RAFO.

RAFO se află în stare de conservare de 5 ani şi are în prezent 380 de salariaţi activi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata