Raiffeisen amendată pentru concurenţă neloială

30

Consiliul Concurentei din Bulgaria a anuntat luni ca a decis sa amendeze subsidiara din Bulgaria a grupului bancar austriac Raiffeisen International cu suma de 5,58 milioane leva (aproximativ 4,3 milioane dolari) pentru incalcarea prevederilor referitoare la concurenta, informeaza Reuters.

Potrivit unui comunicat al Cons iliului Concurentei din Bulgaria, in perioada 2004-2007 Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a oferit asigurari de viata gratuite c lientilor care au contractat ipoteci, fara a avea insa intentia de a mentine aceste asigurari. Cons iliul sustine ca Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a utilizat asigurarea gratuita doar ca un bonus pentru a atrage clientii, ceea ce a afec tat interesele consumatorilor, precum si interesele concurentilor.

Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a fost infiintata in anul 1994, fiind o subsidiara a Raiffeisen International Bank-Holding AG, compania ce regrupeaza activitatile din Europa Centrala si de Est ale RZB Group. Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a demarat operatiunile la inceputul anului 1995 fiind prima subsidiara a unei banci occidentale care a inceput sa opereze in Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata