Raiffeisen Bulgaria ar putea face apel la amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Subsidiara din Bulgaria a grupului bancar austriac Raiffeisen International a anuntat ca ar putea face apel impotriva deciziei luate de Consiliul Concurentei din Bulgaria de a amenda banca cu 5,58 milioane leva (aproximativ 4,3 milioane dolari), pentru incalcarea prevederilor referitoare la concurenta, informeaza Novinite.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei din Bulgaria, in perioada 2004-2007 Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a oferit asigurari de viata gratuite c lientilor care au contractat ipoteci, fara a avea insa intentia de a mentine aceste asigurari. Consiliul sustine ca Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a utilizat asigurarea gratuita doar ca un bonus pentru a atrage clientii, ceea ce a afectat interesele consumatorilor, precum si interesele concurentilor.

Banca inca nu a primit oficial motivatia Consiliului Concurentei din Bulgaria dar avocatii sai afirma ca declaratia autoritatilor bulgare publicata online arata ca „situatia descrisa nu reflecta in mod corect circumstantele cazului concret”.

Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a fost infiintata in anul 1994, fiind o subsidiara a Raiffeisen International Bank-Holding AG, compania ce regrupeaza activitatile din Europa Centrala si de Est ale RZB Group. Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD a demarat operatiunile la inceputul anului 1995 fiind prima subsidiara a unei banci occidentale care a inceput sa opereze in Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata