Raportul comisiei de ancheta in cazul Sterling, adoptat de deputati

20

Deputatii au adoptat luni cu 170 voturi “pentru” si 66 “impotriva”, raportul Comisiei de industrii privind ancheta asupra contractului incheiat cu Sterling Resources.

Comisia care a anchetat contractul Sterling a adoptat, pe 25 iunie, raportul care stipula ca acordul de concesiune pentru explorare incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources nu are baza legala.

Prin acest raport, comisia mandateaza Guvernul ca, in 60 de zile de la adoptarea documentului in plen, sa rezilieze contractul sau sa il renegocieze.

Potrivit raportului, Sterling Resources nu a detinut autorizatie de mediu si alte avize pentru lucrarile ce urma sa le desfasoare si nu a fost intocmit un studiu de impact asupra economiei.

Presedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu, a spus, in plenul Camerei Deputatilor, ca Sterling a transmis comisiei date eronate si ca ANRM nu a intocmit Cartea petroliera a perimetrelor concesionate.

Iancu a propus transmiterea raportul comisiei parlamentare la Parchetul General, la Guvern, Curtea de Conturi si SRI.

Liberalii au realizat un punct de vedere separat in cazul Sterling, sustinând ca raportul este o “colectie de falsuri grosolane si aberatii juridice“.

În plen, deputatul PNL Diana Tusa a sustinut ca raportul comisiei a fost elaborat in afara prevederilor regulamentare, deoarece nu s-au respectat procedurile parlamentare, in conditiile in care au aparut actiuni juridice in acest caz.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata