RATB: Intenţionăm să plătim integral datoria de 17,3 milioane lei către Metrorex după aprobarea bugetului regiei

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) intenţionează să îşi achite integral datoria către Metrorex în valoare de aproximativ 17,3 milioane de lei pentru a putea continua contractul privind integrarea tarifară, în condiţiile în care, lunar, 25.000 de călători utilizează Cardul Activ, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

‘Contractul este benefic atât pentru călători cât şi pentru cele două companii. Datoria este acumulată în cursul anului trecut şi intenţionăm să o plătim integral după aprobarea bugetului regiei. RATB a plătit, de la începutul anului 2014, o sumă de 2,123 milioane de lei din această datorie iar în cursul zilei de astăzi (marţi — n.r.) va mai achita încă 1,93 milioane de lei. Dorim să îi asigurăm pe partenerii noştri şi pe călători, care sunt cei mai afectaţi de această decizie, că RATB depune toate eforturile pentru a-şi onora în timp util datoriile restante către Metrorex deoarece integrarea tarifară între cele două companii este o soluţie benefică pentru călători.

Aceştia au la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport. RATB face apel la conducerea companiei Metrorex pentru a reveni asupra deciziei luate astfel încât publicul călător să beneficieze de facilitatea ofertei tarifare comune în condiţiile în care, lunar, 25.000 de călători utilizează Cadrul Activ.

Un comunicat Metrorex remis luni după-amiază preciza că biletele unice RATB — Metrorex nu se mai comercializează prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou, în urma încetării contractului comercial încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi societatea Metrorex.

„Având în vedere încetarea contractului comercial încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi SC Metrorex SA, compania informează publicul călător despre faptul că, începând cu data de 14 martie 2014, nu se vor mai comercializa prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou bilete unice RATB — Metrorex, respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 călătorii 60 minute şi Abonamentul de o zi”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Metrorex nu va mai accepta la plata călătoriei cu metroul cardurile ACTIV emise şi reîncărcate de RATB şi nici biletele unice RATB — Metrorex. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata