Remus Borza afirmă că Hidroelectrica va rămâne în insolvenţă şi în acest an

Compania energetică de stat Hidroelectrica nu va ieși din procedura de insolvență în cursul acestui an, așa cum se estima inițial, din cauza duratei mari a procedurilor juridice, a declarat, marți, pentru Reuters, administratorul judiciar Remus Borza.

Hidroelectrica se află pentru a doua oară în insolvență în ultimii trei ani, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

‘Procedurile juridice avansează foarte greu. Cu siguranță compania nu va ieși din insolvență în acest an. Sperăm să facem acest lucru anul viitor’, a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol.

În luna martie a acestui an, Remus Borza declara că Hidroelectrica va ieși din insolvență în 2015 și va fi listată la bursă în primul semestru din 2016.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piață de 30%. În primul trimestru din 2015, a înregistrat un profit profit brut în valoare de 405 milioane lei, mai mult decât dublu comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 178 milioane lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata