Renault, criticat pentru intenţia de a importa autovehicule produse în Coreea de Sud

Angajaţii francezi ai Renault au de gând să protesteze faţă de intenţia companiei de a introduce pe piaţa europeană noul model Latitude, care este importat din Coreea de Sud, transmite Bloomberg.

Potrivit lui Fabien Gache, reprezentantul sindicatului CGT, la Salonul auto de la Paris, programat a se desfăşura la începutul lunii octombrie 2010, angajaţii Renault au de gând să protesteze faţă de ideea introducerii modelului Latitude (care este bazat pe sedanul Renault Samsung SM5 şi este produs la uzina din Coreea de Sud a companiei franceze).

Pe lângă opoziţia angajaţilor, Renault se confruntă şi cu presiuni din partea guvernului francez, care deţine 15 la sută dintre acţiunile companiei şi are dreptul de a numi doi membri în bordul de conducere. În cursul acestui an guvernul francez a cerut Renault să cumpere mai multe componente produse in Franţa şi l-a obligat pe directorul general Carlos Ghosn să renunţa la planurile de a muta producţia modelului Clio în Turcia.

‘Există o diferenţă între retorica guvernului şi acţiunile sale în calitate de prinicpal acţionar al Renault’, a declarat Fabien Gache. ‘Îi vom obliga să împiedice ca importurile să afecteze vânzările de modele produse în Franţa’. Purtătoare de cuvânt de la Renault, Gita Roux, a precizat că motarele pentru Latitude vor fi produse în Franţa.

Potrivit reprezentantului Renault, modelul Latitude nu va afecta producţia domestică deoarece doar cinci procente din producţia de SM5 de la uzina Renault Samsung Motors din Pusan va fi destinată pentru Europa Occidentală.
Însă angajaţii companiei franceze reamintesc că înainte de introducerea modelului Logan, în 2004, Renault spunea că modelul low-cost produs de Dacia nu va fi destinat pentru Europa Occidentală.

Cinci ani mai târziu Logan şi alte modele Dacia reprezintă 11 procente din totalul autovehiculelor înmatriculate în Franţa. ‘Atunci când au lansat Logan au spus că nu va exista un import masiv şi uitaţi ce se întâmplă în prezent’, a spus Fabien Gache.
Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata