Renault nu îşi va majora acum participaţia deţinută la AvtoVAZ

Renault si-ar putea majora in viitor participatia detinuta la producatorul auto rus AvtoVAZ, dar nu va face asta acum, a declarat Sergei Chemezov, presedintele companiei de stat Russian Technologies, citat de Reuters.

“Au anuntat ca isi vor pastra macar participatia de 25%. În masura in care perspectiva majorarii participatiei Renault a disparut acum, estimam ca in viitor exista perspectiva ca ei sa fie pregatiti sa-si majoreze participatia”, a afirmat Sergei Chemezov. El a adaugat ca premierul rus Vladimir Putin a oferit companiei franceze controlul asupra AvtoGAZ dar Renault a replicat ca “se va gândi la asta”.

“Cred ca majorarea participatiei Renault ar putea avea loc in 2013-2014”, a precizat presedintele companiei de stat Russian Technologies. În prezent, Renault si Russian Technologies detin fiecare câte 25% din AvtoVAZ, care are datorii de 59,9 miliarde de ruble (2,08 miliarde de dolari) si are 96.000 de angajati. În luna februarie 2008, Renault a platit aproximativ un miliard de dolari pentru un sfert din actiunile AvtoVAZ, in speranta de a dobândi un cap de pod in ceea ce la acea data promitea a fi piata auto cu cel mai rapid ritm de crestere din Europa.

Însa Rusia sustine ca Renault nu a putut satisface necesitatile AvtoVAZ in ceea ce priveste lansarea de noi modele, care erau esentiale pentru a asigura o productie eficienta si profitabila. La inceputul acestei luni, premierul rus, Vladimir Putin, a spus ca guvernul rus nu va permite ca AvtoVAZ sa intre in faliment si a dat un ultimatum grupului Renault, amenintând compania franceza ca fie ajuta la finantarea AvtoVAZ fie participatia sa de 25% va fi redusa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata