Renault va construi vehicule utilitare pentru Fiat începând din 2016

Constructorii auto Renault și Fiat au anunțat marți că au semnat un acord potrivit căruia Renault va furniza Fiat un vehicul comercial ușor bazat pe o platformă Renault, potrivit unui comunicat de presă al grupului auto francez.

Producția și asamblarea vehiculului Fiat vor fi asigurate începând din al doilea semestru al anului 2016 de Renault pe baza modelului Renault Trafic, însă designul vehiculului va fi dezvoltat de Fiat.

Cotidianul francez Les Echos susține că acest proiect ar putea fi înmânat uzinei Renault de la Sandouville, a cărui producție este în cădere liberă de cinci ani. Această uzină, specializată în construcția de modele de vârf din gama Renault, a fost salvată în extremis de la închidere în 2010 când grupul Renault a acceptat să mute producția modelului Trafic, realizată până atunci de Nissan în Spania și de Opel în Marea Britanie.

Ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, a salutat acest acord între Renault și Fiat care în opinia sa confirmă ‘competitivitatea uzinelor franceze’ și demonstrează că ‘industria auto franceză are un viitor’.

Pentru Renault, acordul cu Fiat se adaugă altor acorduri de cooperare convenite cu alți constructori europeni. Grupul francez produce deja pentru grupul german Mercedes o versiune a furgonetei sale Kangoo la uzina sa de la Maubeuge (nordul Franței) și de asemenea, împreună cu Smart, dezvoltă vechiule mici precum Twingo III. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata