Renault va construi vehiculul electric Bluecar în Franţa

Producătorul auto francez Renault a semnat un acord cu conglomeratul Bollore pentru a construi o versiune cu trei locuri a vehiculului electric Bluecar utilizat în programul ‘car-sharing’ din Franța, cunoscut sub numele de Autolib, transmite Reuters.

Până acum, modelul Bollore Bluecar cu patru locuri era construit numai în Italia, în cadrul unei societăți mixte cu casa de design italiană Pininfarina. Conform acordului care urmează să fie dat publicității în cursul zilei de marți, producția va începe în semestrul doi din 2015 la fabrica Renault din Dieppe (nord-vestul Franței), a declarat un purtător de cuvânt al companiei franceze.

Societatea mixtă va fi deținută în proporție de 70% de Bollore și 30% de Renault.

Programul ‘car-sharing’ este derulat în Paris, Lyon și Bordeaux. Bollore a semnat acorduri pentru furnizarea de vehicule electrice și în Londra și Minneapolis.

Renault se află într-un proces de extindere rapidă pe alte continente, compania urmând să prezinte primele 4×4 Duster asamblate în Indonezia, după ce în luna mai a demarat procedurile pentru asamblarea berlinei Fluence în Malaezia, iar în luna aprilie a prezentat un plan de investiții în valoare de 162 de milioane de euro pentru a produce două noi vehicule la uzina sa de la Curitiba (Brazilia).

Anterior, în luna decembrie 2013, șeful Renault, Carlos Ghosn, a semnat un acord pentru înființarea unei societăți mixte în China împreună cu constructorul local Dongfeng. Viitoarea uzină de la Wuhan ar urma să demareze producția în 2016 iar primele modele vor fi de tip SUV. Renault, singurul mare producător auto mondial care nu are încă o uzină în China, vrea să vândă 600.000 de vehicule pe an în cea mai mare piață auto din lume.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata