Renault va produce 25.000 de utilitare pentru Fiat

Directorul general al grupului auto francez Renault, Carlos Ghosn, a confirmat marți în mod oficial că uzina Renault de la Sandouville va produce anual între 15.000 și 25.000 de vehicule utilitare pentru constructorul auto italian Fiat, transmite Reuters.

În prezent, utilitara Fiat este produsă în parteneriat cu constructorul francez PSA Peugeot Citroën la uzina de la Sevelnord în cadrul unui acord de parteneriat căruia grupul italian a decis să îi pună punct. La uzina Renault de la Sandouville vehiculul Fiat, care potrivit unor surse interne ar urma să fie viitoarea generație a modelului Scudo, va începe să fie produs din a doua jumătate a lui 2016 și va fi bazat pe platforma Renault Trafic.

‘Acest nou parteneriat în Franța nu ar fi fost posibil fără semnarea, anul trecut, a acordului de competitivitate’, a declarat Carlos Ghosn în prezența noului ministru francez al Economiei, Emmanuel Macron. ‘Uzinele noastre din Franța au redevenit competitive nu doar pentru grupul Renault dar și pentru alți constructori auto’, a adăugat Ghosn.

În conformitate cu acordul de competitivitate semnat în luna martie a anului trecut cu sindicatele franceze, conducerea Renault s-a angajat să mențină activitatea la toate uzinele franceze pe întreaga durată a acestui acord și să le acorde volume suplimentare de producție în contul partenerilor. În schimb, sindicatele au acceptat majorarea timpului de lucru de la 32 la 35 de ore pe săptămână, înghețarea salariilor în 2014 și eliminarea a 7.500 posturi până în 2016.

În urma acestui acord de competitivitate dar și a unor investiții de 230 de milioane de euro, uzina Renault de la Sandouville a trecut de la 6.500 de salariați și o producție de 250.000 de vehicule pe an în 2002 la un volum de producție de 100.000 de vehicule pe an și un efectiv de 2.000 de salariați.

Pentru Renault, acordul cu Fiat se adaugă altor acorduri de cooperare convenite cu alți constructori europeni. Grupul francez produce deja pentru grupul german Mercedes o versiune a furgonetei sale Kangoo la uzina sa de la Maubeuge (nordul Franței) și de asemenea, împreună cu Smart, dezvoltă vehicule mici precum Twingo III. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata