Rolls-Royce va plăti 2,43 miliarde de euro pentru participaţia deţinută de Daimler la o societate mixtă

Grupul german Daimler AG, al treilea producător mondial de automobile de lux, va primi 2,43 miliarde de euro pentru participația sa de 50% într-o societate mixtă care produce motoare, participație pe care a vândut-o partenerului Rolls-Royce Holdings plc., transmite Bloomberg.

Societatea Rolls-Royce Power Systems a fost creată când Rolls-Royce și Daimler au preluat producătorul german de motoare industriale Tognum pentru 3,4 miliarde de euro. Societatea mixtă, cu sediul în Friedrichshafen, are 11.000 de angajați la nivel mondial și produce motoare diesel pentru industriile maritimă, energie și apărare.

Daimler a anunțat luna trecută că are de gând să-și vândă participația la Rolls-Royce Power Systems potrivit unei opțiuni put convenită cu partenerul britanic în urmă cu trei ani, când cele două firme au pus la punct societatea mixtă.

‘Suntem încântați că am ajuns la un acord cu Rolls-Royce într-o perioadă atât de scurtă de timp’, a declarat directorul diviziei de vehicule comerciale de la Daimler, Wolfgang Bernhard.

Constructorul auto german va continua să furnizeze motoare diesel către Rolls-Royce Power Systems potrivit unui acord care expiră în 2025. Daimler livrează anual aproximativ 1.800 de motoare către Rolls-Royce Power Systems.

Directorul general de la Daimler, Dieter Zetsche, intenționează să utilizeze fondurile rezultate de pe urma vânzării participației la Rolls-Royce Power Systems pentru a investi în expansiunea mărcii de autovehicule de lux Mercedes-Benz, care are ca obiectiv să devanseze rivalii Audi și BMW pentru a deveni cel mai mare producător mondial de automobile de lux până în 2020. Mercedes-Benz urmează să lanseze 30 de noi autovehicule până la finele deceniului, dintre care 12 fără predecesor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata