România, posibilă destinaţie pentru o fabrică de cilindri hidraulici a firmei britanice Parker Hannifin Manufacturing

Compania britanică Parker Hannifin Manufacturing ar putea construi în România, în zona municipiului Cluj – Napoca, o fabrică de cilindri hidraulici, reprezentanţii companiei, aflaţi în România, urmând să se deplaseze în această zonă, unde se vor întâlni cu conducerea Consiliului Judeţean şi vor vizita parcul tehnologic din localitate, precum şi Parcul Industrial Tetarom din comuna Jucu.

Conform unui comunicat al ministerului Economiei, remis, vineri, conducerea firmei britanice intenţionează, în cadrul proceselor de restructurare şi dezvoltare, construirea unei noi linii de producere a cilindrilor hidraulici, după o tehnologie nouă, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi eventuala mutare a sediului central al Diviziei europene în noua locaţie, România fiind o posibilă destinaţie.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Virgil Daniel Popescu, coordonator al domeniului comerţ exterior şi relaţii internaţionale, s-a întâlnit joi cu delegaţia firmei britanice Parker Hannifin Manufacturing Ltd, divizia europeană a companiei Parker Hannifin Corporation, condusă de Aaldert De Boes, directorul general al diviziei europene, şi Martyn Heard, director in cadrul companiei.

‘Analiza preliminară efectuată de conducerea firmei britanice pentru amplasarea noii unităţi în România vizează zona municipiului Cluj-Napoca şi împrejurimile acestuia, secretarul de stat Virgil Popescu, organizând deplasarea delegaţiei britanice în această zonă, unde va întâlni conducerea Consiliului Judeţean şi va vizita Parcul tehnologic din localitate, precum şi Parcul Industrial Tetarom din comuna clujeană Jucu’, se spune în comunicat.

Totodată, oficialul ME a prezentat mediul de afaceri din România, atractivitatea acestuia pentru investitorii străini şi sprijinul de care se bucură potenţialii investitori atât din partea instituţiilor guvernamentale centrale, cât şi din partea autorităţilor locale.

În context, abordându-se posibilele dezvoltări ulterioare ale companiei britanice în România, Virgil Popescu a făcut o prezentare detaliată a oportunităţilor de investiţii oferite de judeţul Mehedinţi şi municipiul Drobeta Turnu Severin, zonă cu tradiţie industrială şi personal disponibil înalt calificat, centru universitar, port la Dunăre, aflat în apropierea unor centre cu investiţii străine importante.

În cadrul discuţiilor, delegaţia britanică a apreciat existenţa parcurilor industriale, care oferă o atractivitate sporită zonelor de interes pentru derularea unor investiţii.

În încheierea întâlnirii a fost prezentată disponibilitatea conducerii Ministerului Economiei de a sprijini firma britanică în obţinerea datelor necesare care vor sta la baza susţinerii localizării proiectului în România în faţa conducerii concernului Parker Hannifin Corporation.

Parker Hannifin Corporation a fost înfiinţată în anul 1918 în Cleveland, SUA, având, în prezent, o cifră de afaceri ce depăşeşte 13 miliarde dolari şi peste 58.000 de angajaţi în 49 de ţări din întreaga lume, fiind specializată în producerea diverselor sisteme şi tehnologii de control şi precizie utilizate în industria auto, aerospaţială şi construcţii, iar divizia europeană în producţia şi distribuţia de cilindrii hidraulici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata