Românul Andrew Prelea preia funcția de CEO al grupului internațional Vast Resources

Compania care are în administrație două mine polimetalice în România și una de aur în Zimbabwe anunță că Andrew Prelea, Președintele și Directorul Executiv al Vast Resources România, este numit în funcția de CEO al grupului Vast Resources PLC.

Andrew Prelea îl va înlocui pe Roy Pitchford, care a demisionat din funcția de CEO al Vast Resources PLC. Schimbarea la nivel de top management va avea loc de la 1 ianuarie 2018 și este o tranziție normală. Compania își propune să se concentreze în următoarea perioadă pe operațiunile de exploatare minieră din România, anume pe continua dezvoltare a minelor polimetalice și pe activitățile curente de explorare și prospectare, precum și pe menținerea și extinderea activităților sale în Zimbabwe.

„Vast este o companie stabilă și în continuă creștere, care a fost mereu în căutare de noi oportunități, încă de la intrarea pe piața din România. În mod cert în perioada următoare ne vom concentra eforturile asupra business-ului nostru de bază și cum să îl dezvoltăm din ce în ce mai mult. Obiectivele biroului din România rămân la fel de mari, iar importanța acestuia la nivel internațional este din ce în ce mai mare”, a declarat Andrew Prelea, viitor CEO al Grupului Vast Resources PLC.

Vast Resources PLC a înregistrat rezultate excelente în ultimii ani, iar acestea se datorează unor factori precum prelungirea duratei de viață și îmbunătățirea procesului de producție din mina situată în județul Suceava, creșterea prețului metalelor prețioase la nivel mondial, dar și schimbărilor de la mina din Zimbabwe. La mina din Pickstone-Peerless au fost înregistrate creșteri semnificative ale producției și a veniturilor în ultimii doi ani, datorate investițiilor în deschiderea și extinderea minei. Acest fapt a condus la construirea unei noi fabrici de sulfuri, care va continua să contribuie la creșterea veniturilor companiei în acea zonă.

În plus, reprezentanții companiei se așteaptă ca, în perioada următoare, extinderea minei din Mănăila (proiectul Cârlibaba) și repornirea activității la mina din Băița Plai să contribuie semnificativ la creșterea acestor cifre.

Andrew Prelea preia responsabilitățile fostului CEO, Roy Pitchford, dar cu obiective mult mai mari în ceea ce privește creșterea business-ului în ambele țări în următorii ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata