ROMATSA, pregătită să facă faţă eventualei creşteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA – este pregătită să facă față eventualei creșteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina, iar în cazul în care vor exista solicitări din partea Eurocontrol, regia poate asigura mai multe sectoare de dirijare simultan, potrivit unui comunicat al regiei.

De asemenea, ROMATSA afirmă că a luat toate măsurile necesare pentru a asigura serviciile de navigație aeriană pentru aeronavele care survolează spațiul aerian al României.

„ROMATSA este pregătită să facă față eventualei creșteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina. Regia a luat deja măsurile necesare pentru a asigura, în siguranță, serviciile de navigație aeriană pentru aeronavele care survolează spațiul aerian al României. În cazul în care vor exista solicitări din partea EUROCONTROL, regia este pregătită să asigure mai multe sectoare de dirijare simultan. Precizăm că ROMATSA asigură deja o creștere de trafic aerian de 25-30%, ca urmare a rerutării zborurilor în urma conflictului din Ucraina”, subliniază regia.

ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanțată de importanta națională și deține monopolul natural al serviciilor de trafic aerian. Pentru serviciile de trafic aerian asigurate aeronavelor civile care survolează spațiul aerian al României, ROMATSA aplică prevederile reglementărilor Eurocontrol (Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene), la care România a aderat din anul 1996.

Serviciile de trafic aerian sunt asigurate atât aeronavelor civile care survolează spațiul aerian național, cât și aeronavelor care aterizează sau decolează de pe aeroporturile din România.

Serviciile prestate se referă la activitatea de dirijare din zona aeroportului (de terminal) și de rută (ACC).

Sarcina ROMATSA este să creeze un mediu sigur de operare pentru traficul aerian în spațiul aerian al României, în contextul dezvoltării dinamice a industriei aviației civile și schimbărilor permanente înregistrate în transportul internațional.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA se află în subordinea Ministerului Transporturilor.

Un avion de pasageri Boeing-777 al unei companii aviatice malaeziene s-a prăbușit pe teritoriul Ucrainei, la circa 60 de kilometri de granița cu Rusia, nu departe de Donețk, unde au loc ciocniri între forțele ucrainene și separatiști proruși. Toți cei 280 de pasageri și cei 15 membri ai echipajului au murit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata