Romgaz recepţionează lucrările de extindere a depozitului de gaze de la Urziceni

Producătorul național de gaze Romgaz recepționează, marți, 2 septembrie, lucrările de extindere a capacității depozitului de gaze de la Urziceni, eveniment la care vor participa ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolaescu, și directorul general al Romgaz, Virgil Marius Metea.

Pe 10 iulie, Nicolescu a efectuat o vizită neanunțată la depozitul de gaze de la Urziceni al Romgaz, pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiții de circa 25 milioane de euro pentru creșterea capacității de stocare.

”Am venit într-o vizită-surpriză pentru a vedea cum se lucrează la această investiție, care trebuie finalizată rapid. Le-am spus constructorilor că pe 1 septembrie voi fi din nou aici. România trebuie să fie mai ambițioasă în ceea ce privește creșterea performanțelor capacităților de stocare gaze”, a declarat, atunci, Răzvan Nicolescu.

Capacitatea totală a depozitului de la Urziceni, care era de 250 milioane metri cubi, a crescut în urma investiției la 360 de milioane de metri cubi (un plus de circa 40%).

Depozitul opera, înainte de investiții, cu un milion de metri cubi/zi la injecție și 2,5 milioane de metri cubi/zi la extracție. În urma investiției realizate, depozitul va opera cu 2,5 milioane de metri cubi/zi la injecție și cu 4 milioane de metri cubi/zi la extracție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata