Rompetrol a repatriat cei 56 de angajaţi din Libia

Cei 56 de angajați ai Rompetrol din Libia au fost repatriați, iar Rompetrol și-a suspendat temporar activitățile de profil în această țară, în baza acordurilor cu partenerii comerciali, pe fondul intensificării conflictelor militare și a degradării situației generale.

‘KMG International, prin Rompetrol SA — divizia de foraj și servicii la sondă, a finalizat cu succes evacuarea și repatrierea celor 56 de angajați din Libia, pe fondul intensificării conflictelor militare și a degradării situației generale. Astfel, ultimii 13 angajați Rompetrol au revenit în acest week-end în țară. Ținând cont că aeroportul din Tripoli este închis/avariat, personalul a fost transferat pe cale rutieră către Tunisia, de unde au ajuns în România via Franța’, se arată într-un comunicat al companiei remis, luni.

Potrivit sursei citate, în baza acordurilor cu partenerii comerciali, Rompetrol și-a suspendat temporar activitățile de profil, iar cei peste 50 de angajați libieni ai companiei vor asigura în continuare mentenanța instalațiilor și a echipamentelor din câmpurile petrolifere, dar și protecția acestora.

Taberele de lucru sunt în vecinătatea orașelor Awbari, Zillah și Awjilah.

Divizia de foraj și servicii la sondă desfășoară activități în Libia din 1976, fiind prezentă în 4 locații — inclusiv Tripoli, unde este și sediul general.

KazMunayGas, prin Rompetrol, acoperă arcul geografic format din zona Mării Caspice (Kazahstan, Georgia), Mării Negre (Ucraina, Moldova, România, Bulgaria) cu Marea Mediterană (Franța și Spania).

În prezent, Rompetrol are peste 6.000 de angajați, iar aportul Grupului la bugetul de stat este estimat la 1,45 miliarde de dolari pentru 2013, în timp ce nivelul total pentru perioada 2007-2013 se ridică la peste 7,5 miliarde de dolari.

La nivel european, Grupul Rompetrol deține peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanți în România, Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria și Ucraina, care operează sub brandurile Rompetrol și Dyneff. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata