Ryanair va plăti peste opt milioane de euro pentru că a încălcat legislaţia muncii din Franţa

Curtea de Apel din Aix-en-Provence a decis marți, 28 octombrie, că Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, trebuie să plătească un prejudiciu de 8,1 milioane de euro (6,4 milioane de lire sterline) și o amendă de 200.000 euro pentru că a încălcat legislația muncii din Franța, transmite BBC.

Compania irlandeză este acuzată că și-a plătit angajații în conformitate cu contractele din Irlanda, pentru a evita plata contribuțiilor sociale în Franța. Cazul se referă la angajații Ryanair din aeroportul din Marsilia, în perioada 2007-2010. Ryanair a contestat decizia.

Inițial compania irlandeză trebuia să plătească 8,8 milioane de euro, din care 4,5 milioane de euro contribuții sociale, trei milioane de euro contribuții la sistemul de pensii și 450.000 euro contribuții la șomaj. În octombrie 2013, Ryanair a anunțat că va face apel împotriva deciziei, argumentând că angajații au achitat deja contribuțiile sociale și de pensii în Irlanda și nu va plăti de două ori.

Curtea de Apel din Aix-en-Provence a confirmat decizia inițială dar a redus nivelul prejudiciului cu 700.000 euro.

Luna trecută, Ryanair și-a a revizuit în creștere estimările privind câștigul său anual, deoarece se așteaptă să transporte mai mulți pasageri, iar campania de imagine prin care operatorul vrea să arate că este mai apropiat de nevoile clienților a înregistrat succes.

În anul fiscal care se încheie în martie 2015, compania irlandeză ar urma să înregistreze un profit aproape de nivelul superior al estimării din iulie, când aceasta a anunțat că estimează un profit între 620 și 650 milioane de euro. Dar rezultatele vor depinde semnificativ de evoluțiile din semestrul doi al anului, avertizează Ryanair.

Operatorul aerian se așteaptă la o creștere a traficului anual de la 86 la 87 milioane de pasageri, după ce campania de imagine prin care Ryanair vrea să arate că este mai apropiat de nevoile clienților este un succes.

Ryanair, prezentă și pe piața din România, a avut 81,7 milioane de pasageri în anul fiscal încheiat la 31 martie, în creștere față de 79,3 milioane, în anul fiscal precedent. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata