Saab va achiziţiona divizia de marină militară din Suedia a companiei ThyssenKrupp, pentru 50 milioane dolari

Compania aeronautică Saab AB a achiziționat divizia de marină militară din Suedia a companiei ThyssenKrupp AG pentru 340 milioane de coroane (50 milioane de dolari), producătorul avioanelor de luptă Gripen extinzându-și astfel afacerile și în domeniul fabricării de submarine și nave de pază, transmite Bloomberg.

‘O problemă importantă o reprezintă obținerea sinergiilor cu actualele activități maritime ale Saab, în timp ce vom începe livrarea de produse și activități de mentenanță către piața sudeză’, se arată în declarația Saab.

Preluarea vine în urma dezacordurilor înregistrate în ultimii ani între Administrația Articolelor de Apărare din Suedia (FMW) și compania germană ThyssenKrupp. După ce Saab a recrutat ingineri de la divizia de marină militară a ThyssenKrupp din Suedia, compania germană a acceptat în aprilie să înceapă negocieri privind vânzarea diviziei. În ultima ani această divizie a înregistrat pierderi substanțiale, a anunțat ThyssenKrupp.

Luna aceasta, Guvernul de la Stockholm și principalul partid de opoziție au acceptat să colaboreze pentru a asigura continuarea producției de submarine și nave de război în Suedia și pentru a accelera achiziționarea diviziei de marină militară din a companiei ThyssenKrupp pentru ca șantierul naval din Karlskrona să redevină proprietate suedeză.

În mai, ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oțel din Germania, a raportat primul profit net din ultimii doi ani, datorită majorării vânzărilor.

În trimestrul doi din 2014, profitul net a urcat la 269 milioane de euro (370 milioane de dolari), comparativ cu pierderi de 129 milioane de euro în perioada similară din 2013. Compania germană a revizuit în creștere estimările privind rezultatele financiare din anul fiscal 2014, citând rezultatele solide.

Vânzările nete au crescut cu 8% în primele trei luni din acest an, la 10,3 miliarde de euro, de la 9,54 miliarde de euro în perioada similară din 2013.

În anul fiscal 2014, ThyssenKrupp se așteaptă la un profit ajustat, înainte de taxe și dobânzi aproape dublu față de cel din anul trecut, de 586 milioane de euro, în timp ce precedenta estimare indica un câștig de aproximativ un miliard de euro.

Grupul ThyssenKrupp este prezent și în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale și servicii.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata