Salariaţii care pleacă din Romtelecom vor primii compensaţii duble

Salariaţii Romtelecom care vor fi disponibilizaţi vor primi compensaţii în cuantum dublu faţă de cel prevăzut în contractul colectiv de muncă, care pot ajunge până la suma de 14.000 euro net, în funcţie de vechimea în muncă, a declarat sâmbătă (27 februarie 2010) Cristina Popescu, director relaţii publice Romtelecom.

‘În plus, solicităm mai multor firme care sunt parteneri de afaceri ai Romtelecom să asigure locuri de muncă pentru cel puţin câteva sute de oameni dintre cei afectaţi, în condiţiile de angajare ale acestor firme. Dialogul între administraţie şi sindicate şi salariaţi este permanent, au avut loc mai multe întâlniri în cursul ultimelor săptămâni. Aceste întâlniri vor continua, tocmai pentru a ne asigura că astfel de măsuri sunt bine înţelese de salariaţi şi sindicate’, a spus reprezentantul Romtelecom.

În organizaţia de operaţiuni a Romtelecom, cea mai mare din cadrul companiei, se vor extinde două soluţii deja aplicate parţial în prezent cu rezultate bune: trecerea la unităţi de teren formate dintr-o singură persoană (de la echipele de două persoane) şi introducerea altor proceduri de lucru şi software în dispeceratele care nu le folosesc deja.

Reorganizarea va duce astfel la reducerea a 600 de posturi. Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa şi Federaţia Sindicatelor Romtelecom pichetează sâmbătă noul sediu al companiei Romtelecom din Piaţa Presei Libere pentru a apăra drepturile angajaţilor în urma procesului de reducere a locurilor de muncă lansat de către operatorul de telefonie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata