Samsung a lansat primul smartphone Tizen pe piaţa din India

24

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a lansat miercuri, 14 ianuarie, primul smartphone care utilizează sistemul său de operare Tizen, un pas important în strategia celui mai mare producător mondial de telefoane mobile de a pune la punct un sistem software care să rivalizeze cu Android, dezvoltat de Google, transmite Reuters.

Dispozitivul denumit Z1 are un preț de cost de 5.700 de rupi (92 de dolari) fiind destinat celor care își cumpără pentru prima dată un smartphone. Cu un display de 4 inchi, carcasa de plastic și o interfață simplificată, acesta este unul din cele mai ieftine telefoane marca Samsung. Z1 vine cu aplicații pre-instalate și legături web cu servicii precum Amazon.com, Flipkart, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo și YouTube.

‘Samsung are șanse mai bune de succes cu cei care utilizează pentru prima dată un smartphone, care au o expunere limitată pe oferta ecosistemelor Android sau iOs’, a apreciat analistul IDC, Kiranjeet Kaur. Chiar dacă India este a treia mare piață din lume pentru smartphones, majoritatea consumatorilor din această țară nu au încă un astfel de dispozitiv, ceea ce înseamnă că potențialul de creștere este uriaș.

O purtătoare de cuvânt de la Samsung a declarat că grupul nu a decis încă dacă Z1 va fi lansat și pe alte piețe. În schimb, Samsung încearcă să promoveze sistemul de operare Tizen și pe alte platforme precum televizoarele.

Lansarea acestui smartphone este un pas important în strategia Samsung de a se depărta de platforma Android, care este utilizată atât de telefoanele Galaxy cât și de majoritatea celorlalte smartphone-uri de pe piață. Samsung susține că peste 1.000 de aplicații vor fi disponibile pe Tizen Store, o mică parte din aplicațiile disponibile pe Google Play. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata