Samsung aduce câteva dintre punctele forte ale smartphone-urilor sale Galaxy, la noua sa linia de notebook-uri

15

Compania a anunțat patru PC-uri mobile care combină puterea unui laptop cu capacitatea de reacție a smartphone-urilor sale: Galaxy Book, Galaxy Book Pro, Galaxy Book Pro 360 și Galaxy Book Odyssey, toate care rulează pe Windows 10 și un Procesor Intel.

Noile laptopuri sunt foarte subțiri și ușoare: Pro are o grosime de 11,2 milimetri, iar Pro 360 are 11,9 milimetri. Ambele sunt disponibile în afișaje AMOLED de 13 sau 15 inci cu rezoluție 1920 x 1080. Ecranele prezintă un „motor inteligent de culoare”, care ajustează culorile pe ecran în funcție de sarcina pe care o face utilizatorul.

Fidel numelui său, balamaua Galaxy Book 360 poate fi mutată și transportată ca o tabletă. Între timp, Galaxy Book, disponibil pe albastru și argintiu, cu ecran LCD, este un laptop de 15,6 inci care poate fi aplatizat la 180 de grade. Galaxy Book Odyssey – disponibil numai în negru, de asemenea, cu ecran LCD – prezintă o nouă grafică puternică alimentată de Nvidia pentru jocuri.

Samsung a declarat că laptopurile au o baterie de lungă durată, un S Pen actualizat, microfoane cu anulare a zgomotului și o integrare profundă cu smartphone-urile.
Integrarea este probabil una dintre cele mai interesante completări, permițând utilizatorilor să își sincronizeze telefonul cu un laptop Galaxy. Aplicația dvs. Windows Phone permite utilizatorilor să verifice textele, să apeleze și să ruleze aplicații pe computer.
„Acesta este genul de integrare perfectă care a fost promisă de ani de zile și foarte puțini au reușit să o realizeze”, a declarat Jitesh Ubrani, analist la firma de cercetare a pieței IDC. „Permițându-le utilizatorilor să se concentreze mai întâi pe conținut, mai degrabă decât pe dispozitiv, Samsung va rezolva un punct dificil pentru mulți utilizatori. Cred că acest lucru va preveni în cele din urmă compania.”
Galaxy Book Pro și Galaxy Book Pro 360 sunt acum disponibile pentru precomandă și livrarea îmcepe pe 14 mai. Prețul pentru Galaxy Book Pro va începe de la 999,99 USD, iar pentru Galaxy Book Pro 360 începe de la 1.199,99 USD.

Este logic că Samsung și-ar folosi smartphone-urile Galaxy pentru a se lăuda cu linia de laptopuri. Compania este cunoscută de mult timp pentru afișajele sale, designul, durata de viață a bateriei și calitatea camerei, așa că este un pas firesc să aducem o parte din aceasta în notebook-urile sale.

„Ecranele AMOLED sunt foarte atrăgătoare și includerea lor în noile notebook-uri ajută Samsung să se deosebească de alte notebook-uri din aceeași gamă de prețuri”, a spus Ubrani. „Sunt, de asemenea, un punct forte pentru Samsung, întrucât compania este unul dintre cei mai mari producători AMOLED de acolo.”

Cele două evenimente de presă anuale Samsung „Unpacked” sunt de obicei rezervate pentru smartphone-urile sale. Organizarea unui eveniment special pentru prezentarea laptopurilor subliniază modul în care compania pariază pe un interes susținut pentru PC-uri, chiar dacă birourile se pregătesc pentru întoarcerea lucrătorilor în sedii. Chiar dacă restricțiile de blocare se ridică, pandemia a schimbat modul în care consumatorii și companiile privesc laptopurile.
„Școlile și companiile planifică un model hibrid și acest lucru creează mai multe oportunități pentru producătorii de computere”, a adăugat Ubrani. „În plus, unele industrii încă nu se așteaptă să se recupereze în următorii câțiva ani – cum ar fi ospitalitatea și călătoriile – și mulți din acești bani se vor îndrepta către computere. Bănuiesc că acesta este motivul pentru care Samsung va deveni mare anul acesta.”

De asemenea, semnalează că Samsung este dedicat pe deplin spațiului pentru PC. În al patrulea trimestru al anului 2020, Samsung a reprezentat doar 2% din piața globală a notebook-urilor, conform datelor IDC. Samsung se joacă din urmă, mai ales când vine vorba de utilizatorii de afaceri – unde Dell, HP și Lenovo domină în prezent – și partea consumatorilor.
Presiunea este, de asemenea, asupra Samsung pentru a spune că produsele sale pot ține pasul cu noul cip M1 de la Apple, prezentat în ultima sa linie de iMac-uri și iPhone-uri Apple.
În ianuarie, firma de cercetare Gartner a raportat că cererea consumatorilor americani de computere în 2020 a fost cea mai mare din ultimele două decenii; la nivel mondial, vânzările de PC-uri au crescut cu 5% față de anul precedent – cea mai mare creștere din ultimii 10 ani.
La începutul acestui an, Samsung și-a dezvăluit smartphone-urile emblematice Samsung Galaxy S21 de ultimă generație și, mai recent, dispozitivele Galaxy Series A, care nu au probleme de buget. Se așteaptă ca compania să își prezinte linia de smartphone Galaxy Note în august, alături de o tabletă pliabilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata