Samsung va investi 1,2 miliarde de dolari în „Internetul lucrurilor”

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a anunţat că intenţionează să investească aproximativ 1,2 miliarde de dolari în SUA până în 2020, pentru dezvoltarea tehnologiilor din domeniul aşa-numitului „Internet al lucrurilor” (Internet of Things – IoT), transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă, Samsung a precizat că va face aceste investiţii prin subsidiarele sale din Silicon Valley, precum Samsung Global Innovation Center, pentru dezvoltarea de noi tehnologii şi întărirea cooperării cu companiile de tip start-up.

Companiile tehnologice din întreaga lume sunt interesate de tehnologiile din domeniul IoT, care permit obiectelor uzuale de genul telefoane mobile şi vehicule să comunice între ele, ca o nouă sursă de venituri, în condiţiile în care vânzările de produse de genul smartphone-urilor încetinesc.

În ultimii ani, Samsung a achiziţionat mai multe companii care dezvoltă noi produse şi servicii, în speranţa că astfel de eforturi îi vor aduce un nou motor de profit.

Firma de consultanţă IDC estimează că piaţa globală pentru „Internetul lucrurilor” va ajunge la 1.700 miliarde de dolari în 2020. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata