Şefii Magna şi Opel, încrezători că vânzarea Opel se va semna rapid

Oficiali de rang inalt ai Magna si Opel si-au exprimat miercuri (28 octombrie 2009) increderea ca General Motors va aproba vânzarea diviziei sale din Europa companiei canadiene Magna, in pofida unei a doua sanse de revizuire a tranzactiei, transmite Reuters.

Conducerea General Motors se va intâlni joi pentru a reconsidera decizia datorita asigurarilor primite de la Germania ca ajutorul de stat in valoare de 4,5 miliarde de euro este disponibil pentru orice cumparator al Opel, nu doar pentru Magna, ofertantul preferat de Berlin.

Prezent la o conferinta in Graz, Austria, Siegfried Wolf, co-director general al Magna, a declarat: “Sunt convins ca vom semna contractul curând daca Uniunea Europeana va fi de acord. Sunt foarte, foarte increzator”. Wolf a explicat ca sunt gata sa fie semnate contractele de vânzare iar el spera ca ace st lucru se va intâmpla curând, imediat ce compania americana General Motors primeste unda verde.

La data de 29 mai, Magna si GM au ajuns la un acord de principiu cu privire la preluarea Opel de catre producatorul de componente austro-canadian. Ulterior, au debutat negocierile cu membrii guvernului german, iar planul propus de Magna a fost aprobat de guvernul de la Berlin. Potrivit acestui plan, Magna va pastra in functionare cele patru uzine Opel din Germania precum si 25.000 de locuri de munca, urmând ca 2.600 sa fie suprimate.

Magna va detine 20% din actiunile Opel, iar GM si Sberbank câte 35% fiecare, in timp ce salariatii Opel vor controla restul de 10%. Grupul auto rus GAZ (Nijni-Novgorod, Volga) doreste sa devina partenerul industrial al Magna, oferind o parte din capacitatile sale pentru constructia a aproximativ 180.000 de automobile Opel pe an.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata