Şeful CJ Ialomiţa, cercetat pentru intervenţii la ANAF în rezolvarea problemei falimentului fabricii Ultex Ţăndărei

Șeful CJ Ialomița, Vasile Silvian Ciupercă, este cercetat de DNA pentru intervenții la șeful Agenției Finanțelor Publice Ialomița pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Țăndărei – SC Ultex SA -, dar și la ANAF nivel central pentru menținerea în funcție a directorului AJFP, au declarat  surse judiciare.

Sursele menționate au precizat că directorul Ultex Țăndărei, Vasile Nițescu, i-a solicitat președintelui CJ Ialomița să intervină la ANAF pentru a influența decizia legată de fabrică, aflată în procedura falimentului, în sensul schimbării avizului negativ cu privire la vânzarea acesteia într-unul pozitiv.

Aceleași surse au menționat că Silvian Ciupercă, beneficiind de pârghiile politice și de o bună relaționare cu șefii unor instituții publice, a luat legătura cu șeful AJFP Ialomița, Petre Țenea, pentru a susține interesele Ultex, acesta, la rândul său, solicitându-i președintelui CJ să intervină la nivel central pentru a obține prelungirea numirii pe funcția deținută.

Potrivit surselor, Silvian Ciupercă, cunoscând că SC Ultex SA, fiind în procedura falimentului, nu putea în mod legal să încheie noi contracte de vânzare-cumpărare, i-a solicitat directorului fabricii să încheie, în fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o dată anterioară (antedatat).

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează miercuri percheziții în 30 de locații situate în municipiul București și județele Ialomița și Călărași, din care trei sunt instituții publice de interes local, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane.

Surse judiciare susțin că se fac percheziții la Consiliul Județean Ialomița, la Spitalul Județean și la Agenția de Dezvoltare Regională Muntenia Sud. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata