Şeful Google, Sundar Pichai, cel mai bine plătit director general

Șeful Google, Sundar Pichai, ar urma să devină anul acesta unul dintre cei mai bine plătiţi directori generali ai unei companii listate la bursă, după ce firma mamă Alphabet Inc l-a recompensat cu acţiuni restricţionate în valoare de 199 milioane de dolari, transmit Bloomberg şi Reuters.

Pichai, care a preluat conducerea companiei în august, a primit pe 3 februarie 273.328 acţiuni Google din clasa C. În aceeaşi zi, Pichai a vândut 375 acţiuni comune din clasa A, la preţul de 786,28 dolari per titlu, şi 3.625 acţiuni din clasa C la preţul de 768,84 dolari per titlu.

Google şi operaţiunile sale de bază (căutarea şi publicitatea online, precum şi YouTube, Gmail şi Android) au devenit o filială a holdingului Alphabet Inc în urma unei reorganizări ce a avut loc anul trecut. Cu toate acestea, motorul de căutare este în continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile companiei.

La 1 februarie, Alphabet a detronat Apple Inc de pe poziţia de cea mai valoroasă companie americană, un loc pe care producătorul telefoanelor iPhone l-a deţinut în ultimii patru ani.

În cursul tranzacţiilor electronice care au urmat după închiderea oficială a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6% graţie publicării unor rezultate trimestriale peste aşteptări, astfel că valoarea combinată a acţiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari în cazul Apple.

Acţiunile Alphabet au înregistrat o creştere puternică în ultimul an, graţie creşterii vânzărilor de publicitate pe dispozitivele mobile, în timp ce acţiunile Apple au scăzut, ca urmare a reducerii livrărilor de telefoane iPhone, în special pe piaţa din China, dar şi a lipsei altui produs vedetă.

Prin devansarea Apple, Alphabet devine a 12-a companie recunoscută drept cea mai valoroasă companie americană după anul 1928. Printre precedentele deţinătoare ale acestui titlu se numără General Electric, General Motors, IBM şi Exxon Mobil, detronată de Apple în 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: twitter.com/sundarpichai

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata