Şeful reţelei de socializare Google+ părăseşte compania

Vicepreşedintele gigantului IT Google, însărcinat cu activităţile „sociale”, şi în special cu reţeaua Google+ care vrea să fie un răspuns la Facebook, a anunţat joi că părăseşte compania, transmite AFP.

„Anunţ astăzi plecarea mea de la Google, după opt ani”, a scris Vic Gundotra într-un mesaj publicat pe contul său de Google+, fără a oferi detalii privind proiectele sale viitoare.

Vic Gundotra a supervizat aplicaţiile mobile ale Google, care au permis companiei construirea unui ecosistem rival celui al companiei Apple, în jurul sistemului său de utilizare Android, înainte de a se implica în crearea Google+.

Fondator gigantului IT, Larry Page, a salutat într-un mesaj pe reţeaua Google+ „munca dură şi pasiunea” arătate de Vic Gundotra.

„Tu ai făcut primele arme cu aplicaţiile noastre mobile şi relaţiile cu dezvoltatorii au transformat eforturile noastre disparate în câteva lucruri cu adevărat bune”, a mai declarat el.

Google+ a fost lansat în spaţiul public în 2011, precedenta tentativă de reţea socială a grupului, cu produsul denumit Google Buzz, fiind sortită eşecului. Google+ susţine că are 300 de milioane de utilizatori, faţă de cei 1 miliard ai reţelei Facebook. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata