SENZAŢIONAL! Cifra de afaceri a firmelor lui Cristian Boureanu a crescut anul trecut cu peste 5 milioane de euro!

– FINANCIARUL.ro vă prezintă în exclusivitate rezultatele financiare ale firmelor lui Cristian Boureanu

– „Altipo Construct” a marcat o creştere a vânzărilor de 52 miliarde lei vechi

– 6 angajaţi de la „CS Construct Management” au urcat cifra de afaceri cu 46 miliarde ROL

– „Ramplast” a crescut cu 65 miliarde lei vechi

– Oficial, Cristian Boureanu a renunţat anul acesta la două firme, care în 2009 au crescut cu peste 10 milioane RON

 

Dacă Elena Udrea nu poate dormi din cauza creditului de peste 3 milioane euro pe care ar  trebui să îl restituie până la finalul anului, Cristian Alexandru Boureanu se pare că că nu are această problemă, deşi – conform declaraţiei de avere – are de achitat credite de 6,7 milioane euro şi 776.000 USD.

Una dintre explicaţii este aceea că împrumutul Elenei Udrea este scadent anul acesta, în timp ce 13 împrumuturi (două de la persoane fizice) contractate de Boureanu au scadenţe mult mai îndepărtate, unul de 1,7 milioane euro de la „Volksbank” fiind scadent în 2037!

În plus, firmele lui Cristian Boureanu „duduie” chiar şi în aceste vremuri de criză, spre deosebire de ale Elenei Udrea, care ori au fost lichidate, ori au pierderi impresionante


Asociat la 5 firme de succes, două în lichidare!


Pentru Cristian Boureanu, formularele de declaraţiile de avere şi de interese sunt „neîncăpătoare”, iar faptul că încă nu a găsit o dactilografă face şi mai greu de descifrat proprietăţile imobiliare deţinute, dar şi firmele la care (mai) este asociat/acţionar. Dar pentru că oricum în declaraţiile de avere se pot strecura erori, am apelat la singura instuţie abilitată să furnizeze informaţii corecte (şi oficiale) despre firmele unui cetăţean din România, şi anume Registrul Comerţului.

Astfel, am aflat că persoana fizică Cristian-Alexandru Boureanu, născută la data de 15 decembrie 1972, figurează ca asociat la 6 firme:
¤ „B.S. Distribution Co”lichidare (nu a depus bilanţul la Registrul Comerţului pentru anii 2004-2008)
¤ „Ramplast Distribuţie Profile” – în funcţiune
¤ „CS Industrial Construct Management” – în funcţiune
¤ „Tipo Trading” – lichidare (nu a depus bilanţul la Registrul Comerţului pentru anii 2004-2008)
¤ „Myway Business Consulting” – înfiinţată în 2010
¤ „Altipo Construct” – în funcţiune


5,256 milioane RON pentru „Altipo Construct”


Chiar dacă Ministerul Finanţelor încă nu a reuşit să publice  rezultatele financiare aferente anului 2009, FINANCIARUL.ro vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE ce performanţe au obţinut anul trecut firmele din portofoliul lui Cristian Boureanu.

Înfiinţată în anul 1997 şi având ca obiect principal de activitate „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii”, societatea „Altipo Construct” este deţinută în proporţie de 81% de deputatul Cristian Boureanu, ceilalţi asociaţi fiind fratele Sorin Constantin Boureanu – 17% şi Maria Violeta Prujoiu – 2%, aceasta din urmă deţinând şi funcţia de (unic) administrator.

În 2008, cu 40 de angajaţi, „Altipo Construct” a raportat pierderi de 574.720 RON, la o cifră de afaceri de 4,37 milioane RON. În 2009, numărul angajaţilor a scăzut cu 22,5%, rezultatul net a avut o evoluţie nesemnificativă (pierdere de 552.551 RON), dar cifra de afaceri a crescut cu peste 20%, ajungând la valoarea de 5,256 milioane RON.


Cu 6 angajaţi, firma de construcţii a crescut cu 46 miliarde lei vechi


„CS Construct Management” Bucureşti are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. În 2007, an în care a activat doar 3 luni (firma a fost înmatriculată în 26 septembrie 2007), „CS Construct Management” a reuşit să realizeze, cu un singur angajat, o cifră de afaceri de 592.416 RON şi un profit net de 42.919 RON.
În 2008, cifra de afaceri a crescut de 3,47 ori, atingând valoarea de două milioane RON, numărul de angajaţi urcând la 3. Rezultatul net al anului respectiv a fost unul negativ, de 55.166 RON.

În 2009, an în care criza şi-a pus amprenta pe evoluţia marii majorităţi a firmelor de construcţii, „CS Construct Management” a reuşit performanţa de a-şi majora cifra de afaceri cu 4,687 milioane RON (peste 46 miliarde lei vechi), până la 6,742 milioane RON. Aceasta în condiţiile în care societatea a avut numai 6 angajaţi. Faptul că profitul net a fost de numai 40.691 RON nici nu mai contează la o asemenea explozie a cifrei de afaceri.

Oficial, Cristian Boureanu deţine numai 25% din capitalul social al „CS Construct Management” SRL, dar merită menţionat faptul că unul dintre partenerii de afaceri este Valentina Pelinel (25%), în timp ce celelalte părţi sociale sunt deţinute de Sorin-Constantin Boureanu şi Irina Boureanu (25% fiecare). Capitalul social este de 100.000 RON, iar atribuţiile de administrator îi revin lui Sorin-Constantin Boureanu.


Spor de 65 miliarde lei vechi la „Ramplast”


Cea mai titrată firmă din portofoliul lui Cristian Boureanu este „Ramplast Distribuţie Profile”, la care deputatul „portocaliu” deţine 70% din capitalul social, în timp ce diferenţa de 30% şi funcţia de administrator îi revin fratelui Sorin Constantin Boureanu. Evoluţia acestei firme este de invidiat pentru orice om de afaceri din România, cifra de afaceri urcând de la 1,9 milioane RON în 2006, la 4,984 milioane RON în 2007, şi la 7,799 milioane RON în 2008. Iar dacă această creştere poate fi justificată de contestul economic din acea perioadă, rezulatele din 2009 „nu se pupă” cu acuta criză economică de anul trecut.

Însă, pentru firma lui Boureanu criza a avut efecte pozitive, cifra de afaceru „explodând” la 14,3 milioane RON, performanţă realizată cu 20 angajaţi (cu 5 mai mulţi decât în 2008). Altfel spus, vânzările „Ramplast Distribuţie Profile” au crescut în anul de criză 2009 cu 65 miliarde lei vechi!


Boureanu a renunţat la afaceri de peste 100 miliarde lei vechi/an


Chiar dacă la ora actuală nu mai apare oficial în structura asociaţilor/acţionarilor, nu putem trece cu vederea faptul că, în 2009, deputatul Boureanu a avut în portofoliu şi firmele „Estpan” SA Râmnicu Vâlcea şi „Topanel Trading Panels” Bucureşti.

„Topanel Trading Panels” a raportat în 2009 o cifră de afaceri de 1,086 milioane RON, de 6 ori mai mare decât în 2008. Cele 10 miliarde lei vechi din 2009 au fost meritul a numai doi angajaţi, dar trebuie menţionat faptul că firma a raportat la sfârşitul anului trecut datorii totale de 2,345 milioane RON.

A doua firmă din care oficial s-a retras Cristian Boureanu (în 2010) este „Estpan” SA Râmnicu Vâlcea. Înfiinţată în 2008, această societate a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9,585 milioane RON, în condiţiile în care acest indicator a avut în 2008 valoarea de 338.353 RON. Altfel spus, o creştere a vânzărilor de peste 90 miliarde lei vechi.


STOP!!!! Neindicat oamenilor de afaceri!


Şi pentru că aceste cifre sunt mai mult decât elocvente, vă mai reţinem atenţia cu două valori:
– în 2009, faţă de 2008, cifra de afaceri la cele trei firme la care Cristian Boureanu figurează şi la ora actuală ca asociat a crescut cu peste 12 milioane RON
– în 2009, faţă de 2008, cifra de afaceri la cele două firme la care Cristian Boureanu a figurat ca asociat (dar s-a retras în 2010) a crescut cu puţin peste 10 milioane RON.

Totalizând, rezultă o creştere a cifrei de afaceri (la cele 5 firme active) de peste 220 miliarde lei vechi (aproximativ 5 milioane euro)!!!

Dacă acest succes se datorează aderării la partidul portocaliu sau faptului că s-a născut în Zambia, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciaţi…

Altipo ConstructB.S. Distribution CoCristian BoureanuCS Construct ManagementEstpanIrina BoureanuMyway Business ConsultingRamplastTipo TradingTopanel Trading PanelsValentina Pelinel. Sorin Constantin Boureanu
Comentarii (5)
Adaugă comentariu
 • pensionar

  NU E SENZATIONAL.E LEGEA COMUNICATIEI INTRE VASE.TRUPA LUI BASESCU CU CAT E MAI BOGAT, MILIOANE DE ROMANI SUNT MAI SARACI.E LOGIC SI PACAT CA DOMNI LIBERALI NU INTELEG CA COTA UNICA SI ALTE SMECHERI FINANCIARE UMILESC, SARACESC MILIOANE SA FIE BOGATI CLANUL BASESCU, STOLOJAN BAUREANU, MARKO, OPREA.IN CAPITALISMUL ROMANESC SARACI AU DREPTURI NUMAI DUPA MOARTE.

 • vuvuzela

  degeaba!!totul in zadar!!ce nu stie boureanu e ca oricum nu ia nimic cu el cand da in primire si doi, hotii mor saraci intotdeauna

 • explorer

  Din cauza asta nu se va schimba nimic in tara asta …. Pt ca legile trebuiesc schimbate iar cei care trebuie sa o faca beneficiaza de legile pe care si le-au dat si le incalca cu buna stiinta.
  Fiti siguri ca Boureanu cotizeaza la greu si el la randul lui, nu sunt toti banii ai lui…
  Intrebarea este cat va mai suporta poporul asta sa fie subjugat si insultat de alesii lui ?
  Romania a ajuns la un punct de cotitura depinde incotro vrea sa se indrepte..totul tine numai de OM

 • oli

  ROMANI STAT LINISTIT PDL VA LUCREAZA CU SLUGA BASISTA BOUREANU

 • stefan

  NENORICITILOR CRESTETI CU BANI FURNIZORILOR VOSTRI , UNDE SUNT BANI ….PLATITIVA DATORIILE BESTII UMANE AR TREBUI SA VA OMARAM NENOROCITILOR